Οι τουρίστες ταξιδεύουν σε γερμανικές πόλεις με τρένο

Τι αλλάζει για τους επιβάτες τρένων στη Γερμανία τον Ιούνιο 2023

Στη Γερμανία, οι τουρίστες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το τρένο για ταξίδια στην πόλη, όπως στο Μόναχο. Τα αεροπορικά ταξίδια, από την άλλη πλευρά, δεν φαίνονται πλέον τόσο ελκυστικά…

Οι τουρίστες στη Γερμανία χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το τρένο αντί για το αεροπλάνο για ταξίδια στην πόλη.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, τα ταξίδια προς τις έξι μεγάλες πόλεις Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Κολωνία, Ντίσελντορφ και Λειψία αυξήθηκαν σημαντικά κατά 18 έως 29% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όπως ανέφερε η Deutsche Bahn, σύμφωνα με το dpa.

Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019 πριν από την κρίση της Κορόνας, υπήρξε επίσης αύξηση των ταξιδιών με τρένο στην πόλη, αν και πολύ ασθενέστερη.

Όλο και περισσότερα ταξίδια πόλης με τρένο αντί για αεροπλάνο στη Γερμανία

Αντίθετα, η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια εντός της Γερμανίας παρέμεινε υποτονική το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση της Γερμανικής Βιομηχανίας Αεροπορικών Μεταφορών (BDL), ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων για συνδέσεις εντός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έφθασε μόλις στο μισό του προπανδημικού επιπέδου.

Τόσο η ευρωπαϊκή αεροπορική κίνηση όσο και η κίνηση μεγάλων αποστάσεων ειδικότερα ήταν πολύ πιο προωθημένες.

“Στην αμιγώς εγχώρια γερμανική κυκλοφορία συνεχίζεται η τάση στροφής προς την οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία και τη χρήση ψηφιακών επιλογών επικοινωνίας”, ανακοίνωσε πρόσφατα η BDL.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης