Τράπεζα έκλεισε λογαριασμό 86χρονου επειδή είναι μεγάλος!

Μια μεγάλη τράπεζα τερματίζει το λογαριασμό ενός 86χρονου κατοίκου του Μονάχου μετά από δεκαετίες χωρίς να δώσει κανέναν λόγο. Επιτρέπεται να το κάνουν αυτό;

Ο 86χρονος Emil Otto Schwarz, κάτοικος Μονάχου, εξακολουθεί είναι έκπληκτος όταν μιλάει για τον τερματισμό του λογαριασμού του.

Η Hypovereinsbank του έστειλε επιστολή χωρίς προειδοποίηση. “Συχνά αναρωτιέμαι αν έχει να κάνει με την ηλικία μου”, λέει ο Schwarz, “ίσως νομίζουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα μαζί μου”.

Η αιφνιδιαστική παύση υπηρεσιών στις 9 Δεκεμβρίου 2022 τον έπληξε επίσης τόσο πολύ, επειδή συνέπεσε με ένα χτύπημα της μοίρας.

Η σύζυγος του Emil Schwarz είχε πεθάνει λίγο νωρίτερα, όταν η αβάσιμη ειδοποίηση καταγγελίας έφτασε στο γραμματοκιβώτιό του.

Ο Schwarz ήταν ήδη πελάτης της τράπεζας πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο 86χρονος άρχισε να ερευνά προς όλες τις κατευθύνσεις. “Σκέφτηκα επίσης αν θα μπορούσε να έχει σχέση με το γεγονός ότι η σύζυγός μου εργαζόταν στην Deutsche Bank”, λέει ο Schwarz.

Αλλά αυτό ήταν πραγματικά απίθανο. Η τράπεζα απαντά στα ερωτήματά του, χωρίς όμως να κατονομάζει κάποιο κίνητρο.

Ο ηλικιωμένος είναι πελάτης της τράπεζας από παιδί. Όταν απέκτησε λογαριασμό ταμιευτηρίου από τους γονείς του, αυτός ονομαζόταν ακόμη Bayerische Vereinsbank, στα τέλη της δεκαετίας του 1930 – πριν ακόμη αρχίσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ο Schwarz δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο εδώ και δεκαετίες. Συνήθιζε μάλιστα να γνωρίζει ορισμένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Hypovereinsbank.

Τους συναντούσε τακτικά στην πόλη. Αναγνώριζαν ο ένας τον άλλον, και μερικές φορές μπορούσαν να κανονίσουν το επόμενο ραντεβού κατόπιν κλήσης, λέει.

Ο Schwarz ήταν ενοικιαστής της Hypovereinsbank για 30 χρόνια

Όταν οι τραπεζικές εργασίες ψηφιοποιήθηκαν όλο και περισσότερο και το διοικητικό συμβούλιο άλλαξε, η γνωριμία αυτή διαλύθηκε.

Η επιχειρηματική σχέση μεταξύ του Schwarz και της Hypovereinsbank επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο. Κάποια στιγμή, ο Schwarz έγινε ενοικιαστής της τράπεζας.

Μέχρι τη μετατροπή των Fünf Höfe στην Theatinerstraße, ήταν ενοικιαστής εκεί για περισσότερα από 30 χρόνια. Ιδιοκτήτης: Hypovereinsbank.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.