Βάδη-Βυρτεμβέργη: Ρομπότ τραγουδά και χορεύει με παιδιά

Ρομπότ αντικαθιστά άρρωστο μαθητή στο σχολείο

Τα παιδιά του παιδικού σταθμού της Καρλσρούης στο Lebenshilfehaus δεν χορεύουν και τραγουδούν πλέον μόνο με το προσωπικό του παιδικού σταθμού, αλλά πρόσφατα και με το ρομπότ “Nao”.

Η μικρή, ανθρωπόμορφη μηχανή 58 εκατοστών ενός κατασκευαστή στη Γαλλία αποτελεί μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης (KIT) που δοκιμάζει την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική στην καθημερινή ζωή.

Το ρομπότ έρχεται περίπου δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, για παράδειγμα για να τραγουδήσουν μαζί πρωινά τραγούδια, ανέφερε την Τετάρτη η Κριστίνα Σπεκ, η επικεφαλής του νηπιαγωγείου.

“Είναι απίστευτα παρακινητικό και επίσης απλά προκαλεί το ενδιαφέρον και την περιέργεια”, δήλωσε η εκπαιδευτικός για το ρομπότ.

Τα παιδιά, για παράδειγμα, προτιμούν πολύ να ακολουθούν τις αθλητικές ασκήσεις όταν τα καθοδηγεί η “Nao”. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Speck, ιδιαίτερα τα αυτιστικά παιδιά αντιδρούν καλά.

Το έργο συνοδεύεται από τον Tamim Asfour, ο οποίος ερευνά τη ρομποτική.

Από την άφιξη του “Nao” τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το προσωπικό του ανταλλάσσει τακτικά ιδέες με τους εργαζόμενους του παιδικού σταθμού.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες προγραμματίζουν τις απαραίτητες λειτουργίες για το ρομπότ.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης