Στη Βαυαρία γεννήθηκαν πέρυσι σημαντικά λιγότερα παιδιά…

Γαλλία-Γερμανία: Αγοράκι γεννήθηκε πάνω σε τρένο της DB

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν στη Βαυαρία, ενώ ο αριθμός των γεννήσεων έχει μειωθεί. Το ισοζύγιο είναι πιο αρνητικό από κάθε άλλη φορά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπάρχουν όμως μερικές εξαιρέσεις σε επίπεδο πόλεων και περιφερειών…

Στη Βαυαρία γεννήθηκαν πέρυσι σημαντικά λιγότερα παιδιά. Τα 124.897 μωρά είναι ο χαμηλότερος αριθμός από το 2015, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η κρατική στατιστική υπηρεσία.

Σε σύγκριση με το 2021, ο αριθμός των γεννήσεων μειώθηκε κατά επτά τοις εκατό, αν και τότε είχε υπάρξει επίσης ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός μωρών.

Ο αριθμός των θανάτων, από την άλλη πλευρά, αυξήθηκε κατά τρία τοις εκατό σε 152.417, πράγμα που σημαίνει ότι 27.520 λιγότερα μωρά γεννήθηκαν απ’ ό,τι άνθρωποι πέθαναν στο κρατίδιο.

Από το 2001, ο αριθμός των γεννήσεων στη Βαυαρία είναι μικρότερος από τον αριθμό των θανάτων.

Η τρέχουσα διαφορά, ωστόσο, είναι η μεγαλύτερη από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Μόλις το 2020 ήταν μόλις 143.367, ενώ το 2019 ήταν ακόμη και πολύ κάτω από 140.000.

Παρ’ όλα αυτά, ο πληθυσμός στη Βαυαρία αυξήθηκε κατά 192.404 άτομα το 2022. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη Βαυαρία μετακινούνται σημαντικά περισσότεροι άνθρωποι από την υπόλοιπη Γερμανία και το εξωτερικό από ό,τι εγκαταλείπουν το κρατίδιο.

Εξετάζοντας τις επιμέρους διοικητικές περιφέρειες, υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στην αναλογία γεννήσεων προς θανάτους.

Στην Άνω Βαυαρία, για παράδειγμα, υπήρχαν μόνο 2,9 τοις εκατό λιγότερα μωρά από τους θανάτους.

Στην Άνω Φραγκονία, από την άλλη πλευρά, υπήρχαν 41,5 τοις εκατό λιγότερα μωρά από τους θανάτους.

Ενδιάμεσα βρίσκονται η Σουαβία με μείον 14,9 τοις εκατό, η Κάτω Βαυαρία και το Άνω Παλατινάτο με μείον 22,9 τοις εκατό έκαστο, η Μέση Φραγκονία με 24,3 τοις εκατό και η Κάτω Φραγκονία με 28,7 τοις εκατό.

Σε έξι πόλεις και περιφέρειες της Άνω Βαυαρίας οι γεννήσεις είναι περισσότερες από τους θανάτους.

Συγκεκριμένα, οι πόλεις Μόναχο, Ingolstadt και Rosenheim καθώς και οι περιφέρειες Freising, Eichstätt και Erding.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης