Βαυαρία: Ο Söder κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder τάχθηκε κατά της επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

“Προς το παρόν είμαι απρόθυμος να το κάνω. Ο καθένας μπορεί να προστατευτεί βάζοντας εθελοντικά μια μάσκα και να είναι εμβολιαζόμενος”, δήλωσε ο ηγέτης του CSU στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Η παγγερμανική απαίτηση μάσκας υπάρχει πλέον μόνο σε υπεραστικά τρένα και λεωφορεία, κλινικές, ιατρεία και γηροκομεία. Επιπλέον, τα ομόσπονδα κρατίδια μπορούν να τα εισάγουν σε εσωτερικούς χώρους, εάν είναι απαραίτητο.

Ο Söder απέρριψε την κριτική του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Karl Lauterbach (SPD) για το Oktoberfest του Μονάχου:

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε ότι τέτοιου είδους φεστιβάλ μπορούν να πραγματοποιηθούν. Είναι περίεργο όταν ο κ. Lauterbach αναστατώνεται τώρα για το “Wiesn”.

Παρεμπιπτόντως, οι αριθμοί αυξάνονται και αλλού. Αλλά όπως συμβαίνει με πολλά συγκρίσιμα μεγάλα λαϊκά φεστιβάλ, οι αριθμοί της Corona πρώτα αυξήθηκαν και στη συνέχεια μειώθηκαν ξανά. Από τη δική μου άποψη ήταν ένα ωραίο “Wiesn”.”

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.