Βαυαρικό κοινοβούλιο: Βρέθηκαν όπλα από τους Παγκόσμιους Πολέμους

Όπλα και πυρομαχικά από τους Παγκόσμιους Πολέμους βρέθηκαν κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών στο Maximilianeum του Μονάχου.

Η αστυνομία και οι υπηρεσίες εκκαθάρισης διασφαλίζουν επί του παρόντος τα ευρήματα στο βαυαρικό κοινοβούλιο.

Όπλα, πυρομαχικά και ιστορικά αντικείμενα – πιθανότατα από τον 1ο και 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο – ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, δεν υπήρξε καμία στιγμή κινδύνου για τη λειτουργία του βαυαρικού κοινοβουλίου.

Η προέλευση των όπλων παραμένει ασαφής

Μια υπηρεσία “εκκαθάρισης” διασφαλίζει επί του παρόντος τα ευρήματα. Το πόσο θα διαρκέσει το έργο είναι τόσο ασαφές όσο και η προέλευση των όπλων.

Εργάτες στο εργοτάξιο του βαυαρικού κοινοβουλίου έπεσαν τυχαία πάνω σε όπλα και πυρομαχικά από τους παγκόσμιους πολέμους.

Ένας εκσκαφέας τρύπησε μια τσιμεντένια οροφή κάτω από την οποία βρίσκονταν κιβώτια πυρομαχικών. Το ιστορικό της ανακάλυψης δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Ilse Aigner: “Συναντιόμαστε σε έναν ιστορικό τόπο”

Η Ilse Aigner, πρόεδρος του βαυαρικού κρατικού κοινοβουλίου, δήλωσε: “Ως βαυαρικό κρατικό κοινοβούλιο, συνεδριάζουμε σε έναν ιστορικό τόπο, και αυτό το γνωρίζαμε πάντα. Αλλά σπάνια γίνεται τόσο σαφές όσο σήμερα”.

Το γεγονός ότι όπλα και πυρομαχικά – πιθανότατα από τους παγκόσμιους πολέμους – βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των οικοδομικών εργασιών στο Maximilianeum μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά να φροντίζουμε για την ειρήνη και τη δημοκρατία, δήλωσε ο Aigner.

Τώρα ανυπομονούν να μάθουν περισσότερα για τη χρονική περίοδο των ευρημάτων – και κυρίως για το πώς και γιατί αποθηκεύτηκαν εκεί.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.