Βερολίνο: Ηλιακούς συλλέκτες μπαλκονιού χρηματοδοτεί η κυβερνηση

Οι ενοικιαστές στο Βερολίνο μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση για κρατική χρηματοδότηση για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στα μπαλκόνια τους.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών εξαιρούνται από τη νέα πολιτική επιδότησης. Εάν πιστεύετε ότι είστε επιλέξιμοι, δείτε πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση.

Οι ενοικιαστές του Βερολίνου μπορούν τώρα να εγκαταστήσουν ηλιακούς συλλέκτες

Εάν είστε αρκετά τυχεροί και νοικιάζετε σπίτι ή διαμέρισμα στο Βερολίνο, και μάλιστα με μπαλκόνι, μπορείτε τώρα να υποβάλετε αίτηση για κρατική επιδότηση έως 500 ευρώ για τη χρηματοδότηση της εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών στο μπαλκόνι σας.

Η επιδότηση SolarPLUS της Γερουσίας του Βερολίνου για την Οικονομία, την Ενέργεια και τις Επιχειρήσεις αποτελεί μέρος του ευρύτερου στόχου της πόλης να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2045.

Εάν θέλετε να επωφεληθείτε από τη νέα πολιτική, η κύρια εγγεγραμμένη διεύθυνσή σας πρέπει να βρίσκεται στο Βερολίνο και θα πρέπει πρώτα να ζητήσετε την άδεια του ιδιοκτήτη σας πριν εγκαταστήσετε τα πάνελ.

Εάν λάβετε το “ναι”, θα πρέπει επίσης να πληρώσετε έναν ηλεκτρολόγο για την εγκατάσταση των πάνελ.

Είναι επίσης σημαντικό να σκεφτείτε πόσο άμεσο ηλιακό φως δέχεται το μπαλκόνι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς μπορούν οι Βερολινέζοι να υποβάλουν αίτηση για τα ηλιακά πάνελ μπαλκονιού;

Εάν πληροίτε τα προαναφερθέντα κριτήρια, το επόμενο βήμα σας είναι να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο αίτησης. Προς το παρόν, η φόρμα είναι διαθέσιμη μόνο στα γερμανικά.

Εάν η αίτησή σας είναι επιτυχής, η εγκατάσταση θα αποτελείται κατά πάσα πιθανότητα από ένα ή δύο πάνελ που λειτουργούν ως μικροσκοπικός σταθμός παραγωγής ενέργειας και συνδέονται σε μια πρίζα στο σπίτι ή στο μπαλκόνι.

Με την εγκατάσταση αυτή, εσείς και οι συμπολίτες σας στο Βερολίνο θα εξοικονομήσετε κάποια χρήματα από τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και δεν θα είστε τόσο ευάλωτοι σε ξαφνικές αλλαγές στην τιμή της ενέργειας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.