Στεγαστική βιομηχανία Γερμανία: 1.700€ επιπλέον κόστος για θέρμανση

Μέσα σε ένα χρόνο, η τιμή του φυσικού αερίου διπλασιάστηκε και αναμένεται περαιτέρω αύξηση. Οι εταιρείες στέγασης φοβούνται ότι πολλοί ενοικιαστές δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν.

Οι ενοικιαστές της Βαυαρίας αντιμετωπίζουν τεράστια αύξηση του κόστους θέρμανσης. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Ένωσης Βαυαρικών Εταιρειών Στέγασης (VdW), η πλήρης μετακύλιση των σημερινών τιμών φυσικού αερίου στους ενοικιαστές θα σήμαινε πρόσθετο ετήσιο κόστος 1.700 ευρώ κατά μέσο όρο.

Περισσότερες από τις μισές από τις σχεδόν 500 εταιρείες-μέλη φοβούνται υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο αθέτησης πληρωμών μεταξύ των ενοικιαστών τους λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας. Αυτό ανέφερε η VdW την Κυριακή μετά από έρευνα.

Η πρόβλεψη των 1.700 ευρώ βασίζεται στις τρέχουσες τιμές της κιλοβατώρας που ξεπερνούν τα 13 λεπτά, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αναμενόμενες περαιτέρω αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου.

Η VdW αποτελείται κυρίως από κοινωνικά προσανατολισμένες στεγαστικές εταιρείες με συνολικά 560.000 διαμερίσματα, κυρίως συνεταιρισμούς και δημοτικές εταιρείες με χαμηλά ενοίκια. Κατά συνέπεια, το θερμό ενοίκιο θα αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά ένα τέταρτο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.