Χειρότερη των εκτιμήσεων η επιδείνωση της γερμανικής οικονομίας

Η παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 0,4% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για μείωση του ΑΕΠ κατά 0,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis

Η οικονομία της Γερμανίας σημείωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου συρρίκνωση στα τέλη του 2022.

Η παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 0,4% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για μείωση του ΑΕΠ κατά 0,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανέφερε ότι βασικές αιτίες είναι η μείωση των κεφαλαιακών επενδύσεων και της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά το δ’ τρίμηνο, ενώ αντίθετα άνοδο κατέγραψαν οι κρατικές δαπάνες.

Οι οικονομολόγοι έχουν προβλέψει ότι θα υπάρξει συρρίκνωση και για το α’ τρίμηνο του 2023 και αν επαληθευτούν, η γερμανική οικονομία θα έχει μπει σε περιβάλλον ύφεσης που σημειώνεται όταν έχουμε δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης της οικονομίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.