100 ευρώ σε οικογένειες μπόνους για πάνες σε γερμανική πόλη

100 ευρώ σε οικογένειες μπόνους για πάνες σε γερμανική πόλη

Βουνά από σκουπίδια από πάνες: Σε αυτή την πόλη της Βαυαρίας υπάρχει τώρα ένα μπόνους 100 ευρώ για τις οικογένειες…

Κατά μέσο όρο, ένα μωρό χρησιμοποιεί περίπου 5.000 πάνες. Μια πόλη στη Φραγκονία θέλει τώρα να κάνει κάτι για το τεράστιο βουνό απορριμμάτων που προκαλούν οι πάνες μιας χρήσης: κάθε οικογένεια που αγοράζει και χρησιμοποιεί πάνες από ύφασμα θα λαμβάνει 100 ευρώ.

Σύμφωνα με την πόλη Neustadt/Aisch, πάνω από ένας τόνος απορριμμάτων παράγεται με την πάροδο των ετών από τις περίπου 5.000 πάνες μιας χρήσης που χρειάζεται ένα μωρό μέχρι να μπορεί να πάει μόνο του στην τουαλέτα.

“Με τη λεγόμενη επιδότηση πάνας, η πόλη Neustadt θα ήθελε να συμβάλει στην εξοικονόμηση απορριμμάτων στο μέλλον και να καλύψει μέρος του κόστους για την αγορά υφασμάτινων”, αναφέρει σε δελτίο τύπου.

Στόχος του δήμου είναι να ανακουφίσει οικονομικά τις οικογένειες που χρησιμοποιούν πάνες από ύφασμα και έτσι να αποφύγουν τα απορρίμματα, καθώς και να μειώσει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Πώς λειτουργεί όμως η “επιδότηση πάνας”;

Κάθε οικογένεια του Neustadt που θα στείλει στον δήμο έναν σκαναρισμένο ή μέσω φωτογραφίας λογαριασμό για πάνες από ύφασμα θα λάβει το επίδομα των 100 ευρώ, σύμφωνα με το δημαρχείο.

Έτσι θα πάρετε τα 100 ευρώ

Και κάπως έτσι λειτουργεί: Πρώτα πρέπει να σταλεί μια αίτηση στη διοίκηση της πόλης. Σημαντικά στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνονται είναι τα εξής:

  • Ονοματεπώνυμο,
  • διεύθυνση,
  • τραπεζικά στοιχεία,
  • τιμολόγιο ή απόδειξη πληρωμής.

Όλα αυτά μπορούν να αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην οικονομική υπηρεσία της πόλης Neustadt, στη διεύθυνση kai.neukirchner@neustadt-aisch.de.

Στη συνέχεια, τα έγγραφα ελέγχονται πριν από την καταβολή των 100 ευρώ. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οικογένεια να έχει την κύρια κατοικία της στο Neustadt/Aisch.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της πόλης, η επιδότηση θα χορηγηθεί και αναδρομικά, “για όλες τις αγορές πάνες από ύφασμα από την 1η Ιανουαρίου 2023.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης