11χρονη βιάστηκε από οικογενειακό φίλο: 11 χρόνια φυλακή

Μπήκε κρυφά στο διαμέρισμα ενός οικογενειακού φίλου για να κακοποιήσει βάναυσα ένα κορίτσι. Την Τετάρτη, το περιφερειακό δικαστήριο του Βερολίνου καταδίκασε τον 47χρονο σε έντεκα χρόνια φυλάκισης.

Κρίθηκε ένοχος για ιδιαίτερα σοβαρό βιασμό και ιδιαίτερα σοβαρή σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Οι ψυχολογικές συνέπειες για το κορίτσι ήταν “καταστροφικές”, δήλωσε ο προεδρεύων δικαστής. Επί μήνες, η μαθήτρια είχε υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία.

Ο 47χρονος, ως έμπιστος της οικογένειας, γνώριζε ότι η τότε εντεκάχρονη θα ήταν μόνη της στο σπίτι.

Είχε αποκτήσει πρόσβαση στο διαμέρισμα στο Berlin-Reinickendorf τον Αύγουστο του 2022 με ένα κλειδί που είχε δανειστεί.

Γύρω στις οκτώ το πρωί, επιτέθηκε στο παιδί, το οποίο κοιμόταν ακόμη. Όταν η εντεκάχρονη ξύπνησε, της έκλεισε τα μάτια, της έβαλε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο, της έβαλε ένα μαχαίρι στο γοφό και τη βίασε.

“Ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη της οικογένειας ως μακροχρόνιος φίλος”, δήλωσε ο προεδρεύων δικαστής.

Ο 47χρονος, ο οποίος δεν έμαθε κάποιο επάγγελμα μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο, ήταν δυσαρεστημένος με τη ζωή του, είπε.

Σύμφωνα με ψυχιατρική έκθεση, δεν ήταν παιδόφιλος. Είχε αναζητήσει επαφές με ανθρώπους “που είναι σαφώς κατώτεροι από αυτόν, τους οποίους μπορεί να ελέγξει”.

Ο 47χρονος, ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί στο παρελθόν ως δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων, είχε ομολογήσει.

Είχε γνωρίσει την οικογένεια για χρόνια και συχνά βοηθούσε σε προβλήματα, είπε. Την ημέρα του εγκλήματος, στην πραγματικότητα ήθελε να πάρει εργαλεία.

Η μπροστινή πόρτα ήταν ανοιχτή. “Στη συνέχεια συνέβη αυτό που αναφέρεται στο κατηγορητήριο”. Δεν γνωρίζει τι ήταν αυτό που το προκάλεσε.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει κάθειρξη δώδεκα ετών. Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε οκτώ χρόνια. Η ετυμηγορία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.