Απίστευτο: 13χρονοι στη Γερμανία σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση

Δύο 13χρονοι από το Άνω Παλατινάτο (Βαυαρία) είναι ύποπτοι ότι σχεδίαζαν σοβαρό έγκλημα με εκρηκτικά. Η αστυνομία βρίσκεται ακόμη στην αρχή των ερευνών της.

Μετά την ανεύρεση εκρηκτικών σε δύο 13χρονους στο Άνω Παλατινάτο, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Εξακολουθούν να υπάρχουν υποψίες ότι τα παιδιά σχεδίαζαν να διαπράξουν ένα σοβαρό έγκλημα με τα εκρηκτικά.

Σύμφωνα με αυτό, ο ένας από τους δύο υπόπτους από την περιοχή Neustadt an der Waldnaab, συγκεκριμένα, φέρεται να έχει ερευνήσει εντατικά τρομοκρατικές πράξεις στο διαδίκτυο, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της αστυνομίας. Τα παιδιά βρίσκονταν ακόμη σε ψυχιατρική κλινική.

Σε ομάδες συνομιλίας, ένα από τα αγόρια λέγεται ότι ασχολήθηκε, για παράδειγμα, με το πού είχαν προκύψει προβλήματα στην εκτέλεση άλλων εγκληματικών ενεργειών ή πού είχαν ανακαλυφθεί αστοχίες από δράστες, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό αν ήταν δυνατόν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο 13χρονος είχε επενδύσει πολύ χρόνο στην έρευνά του για δολοφονίες.

Οι αστυνομικοί είχαν λάβει γνώση των διαδικτυακών συνομιλιών και των σχεδίων των υπόπτων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και είχαν δει έναν συγκεκριμένο κίνδυνο.

Λέγεται ότι είχαν ήδη ένα συγκεκριμένο μέρος στο μυαλό τους ως στόχο.

Εάν τα σχέδια είχαν υλοποιηθεί, θα είχαν τεθεί σε κίνδυνο αρκετοί άνθρωποι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ως εκ τούτου, τη Δευτέρα, τρία διαμερίσματα ερευνήθηκαν βάσει δικαστικής εντολής.

Οι αστυνομικοί βρήκαν εκρηκτικά και άλλα απαγορευμένα αντικείμενα και κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές. Οι δύο 13χρονοι τέθηκαν υπό κράτηση και εισήχθησαν προσωρινά σε ειδική κλινική.

Τα εκρηκτικά βρίσκονταν στην κατοχή συγγενικού προσώπου, το οποίο, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της έρευνας, δεν είχε ανάμειξη στα σχέδια των ανήλικων παιδιών.

Ο άνδρας ερευνάται για πιθανές παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών. Οι αρχές υποθέτουν ότι ο άνδρας είχε πάρει το υλικό από τον χώρο εργασίας του χωρίς άδεια.

Τα ύποπτα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν τη Δευτέρα από ειδικούς του Γραφείου Εγκληματολογικής Αστυνομίας του κρατιδίου της Βαυαρίας κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν.

Οι λεπτομέρειες των εν λόγω αδικημάτων δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης