16 εκατ. ευρώ ζημιές το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης

Εναέρια κυκλοφορία στη Βάδη-Βυρτεμβέργη: Το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης παρουσιάζει ζημίες ύψους περίπου 16 εκατ. ευρώ…

Το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης εξακολουθεί να παλεύει με μακροχρόνια προβλήματα από την πανδημία Corona.

Παρά τη σαφή ανάκαμψη του αριθμού των επιβατών και του κύκλου εργασιών, το αεροδρόμιο κατέγραψε ζημίες ύψους 16,1 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι. Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη η Flughafen Stuttgart GmbH.

Το 2021, το μείον ήταν 24,7 εκατομμύρια, το πρώτο έτος της πανδημίας ήταν κοντά στα 100 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των επιβατών, ωστόσο, σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος – από 3,6 εκατομμύρια σε περίπου 7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε ένα καλό 55% του επιπέδου πριν από την κρίση. Το 2019, το αεροδρόμιο είχε μετρήσει περίπου 12,7 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο κύκλος εργασιών το 2022 αυξήθηκε κατά περίπου 54% σε ετήσια βάση και ανήλθε σε 224,4 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2022 ήταν μια μικτή χρονιά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Ulrich Heppe κατά την παρουσίαση του ισολογισμού την Τετάρτη.

Αν και η εταιρεία είναι ελαφρώς πάνω από τις δικές της προσδοκίες, και το αποτέλεσμα από τις τρέχουσες δραστηριότητες είναι επίσης θετικό.

Ωστόσο, ο αριθμός των επιβατών δεν ήταν ακόμη επαρκής για τη δημιουργία πλεονάσματος. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην απαξίωση των τερματικών σταθμών του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο αναμένει 8,3 εκατομμύρια επιβάτες φέτος. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 20 τοις εκατό. Παρ’ όλα αυτά, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να παραμείνει σταθερός στα 225 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Κατά το οικονομικό έτος 2025 ή 2026, το αεροδρόμιο θέλει να είναι και πάλι κερδοφόρο. Αυτό εξαρτάται από την εξέλιξη του αριθμού των επιβατών, δήλωσε ο Heppe.

ΚΕΝΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης