Το 1ο τουρνουά σκάκι με έπαθλο 30.000Ε στο Μόναχο

Το πρώτο σκακιστικό φεστιβάλ του Μονάχου υπό την αιγίδα του Dieter Reiter. Πότε θα διεξαχθεί το τουρνουά και ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος…;

Το σκάκι είναι το “παιχνίδι των βασιλέων” και πολύ δημοφιλές παγκοσμίως, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν διεξαχθεί μεγάλα τουρνουά στο Μόναχο – αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Κατά τη διάρκεια των εορτών της Πεντηκοστής, η Schachfreunde München e.V. διοργανώνει το πρώτο σκακιστικό φεστιβάλ στην πρωτεύουσα του κρατιδίου υπό την αιγίδα του δημάρχου Dieter Reiter με χρηματικό έπαθλο 30.000 ευρώ.

Μεγάλο σκακιστικό τουρνουά στο Μόναχο με χρηματικό έπαθλο 30.000 ευρώ

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο δήμαρχος κ. Ράιτερ μας κάνει αυτή την τιμή”, δηλώνει ενθουσιασμένος ο Richard Holzberger, ο οποίος είναι κυρίως υπεύθυνος για τη διοργάνωση του σκακιστικού φεστιβάλ μαζί με τον Soham Das.

“Ελπίζουμε ότι με το τουρνουά θα μπορέσουμε να φέρουμε το “βασιλικό παιχνίδι” πιο κοντά στους κατοίκους του Μονάχου, ότι θα βιώσουν τον ενθουσιασμό και τη γοητεία των παρτίδων, είτε ως θεατές επιτόπου είτε διαδικτυακά.

Διότι, φυσικά, οι παρτίδες θα μεταδίδονται και θα σχολιάζονται από εμάς μέσω του Twitch”, λέει ο Soham, σκακιστής ο ίδιος με τον τίτλο του International Master.

Ο δήμαρχος Reiter αναλαμβάνει την αιγίδα του 1ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Μονάχου

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση από τις 25 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου πολυάριθμοι διεθνείς και κορυφαίοι παίκτες από τη Γερμανία, όπως ο Niclas Huschenbeth. Θα διεξαχθεί επίσης ξεχωριστό τουρνουά για παιδιά και νέους.

Όσοι ενδιαφέρονται για το σκάκι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν επίσης συμμετοχή στη διεύθυνση www.schachfestival-muenchen.de.

Το κόστος συμμετοχής είναι 80 ευρώ, οι νέοι και οι ηλικιωμένοι πληρώνουν 60 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης