2022: Η λέξη “Φύρερ” διαγράφηκε στο Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ

Η λέξη “Φύρερ” διαγράφηκε στο Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ φέτος. Ένας μαέστρος το θεωρεί τώρα “σκάνδαλο”.

Διαμάχη ξέσπασε στο Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ για τη λέξη “Φύρερ”. Ο μαέστρος Christian Thielemann επικρίνει τη διαγραφή της λέξης από το “Lohengrin”.

“Με συγχωρείτε, αλλά πού το πάμε αυτό; Τότε θα μπορούσατε κάλλιστα να αλλάξετε πολλά περισσότερα, ολόκληρο το “Lohengrin” είναι γεμάτο από τέτοια αποσπάσματα, “Για τη γερμανική πατρίδα, το γερμανικό σπαθί”, όλα αυτά”, δήλωσε στη Die Welt σε συνέντευξή του, μιλώντας για ένα “‘σκάνδαλο Φύρερ”. “Έτσι ακριβώς είναι στην παρτιτούρα του Ρίχαρντ Βάγκνερ”.

Φεστιβάλ Μπαϊρόιτ: Η λέξη “Führer” να αντικατασταθεί από τη λέξη “προστάτης”

Η Katharina Wagner είχε ζητήσει από τον τενόρο Klaus Florian Vogt, ο οποίος τραγούδησε τον ομώνυμο ρόλο, μετά την πρόβα τζενεράλε φέτος να αντικαταστήσει τη λέξη “Führer” με τη λέξη “Schützer” στο τέλος της όπερας του Richard Wagner για τον ιππότη κύκνο. “Είναι ένα κοινό υποκατάστατο”, δήλωσε ο Wagner στην Deutsche Presse-Agentur.

“Πάρα πολλοί οίκοι χρησιμοποιούν τη λέξη “Schützer” και ειδικά εμείς στο Μπαϊρόιτ θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε αυτό, επειδή έχουμε ένα ιδιαίτερο πολιτικό υπόβαθρο και επομένως μια ιδιαίτερη ευθύνη”.

Ο Χίτλερ ήταν μόνιμος προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ έχει μια “μαύρη” ιστορία.  Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν μόνιμος προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ.

Παρόλα αυτά, ο Thielemann θεωρεί ότι η διαγραφή πάει πολύ μακριά. Βλέπει επίσης ότι κινδυνεύουν και άλλα έργα: “Τότε δεν μπορείς να παίξεις πια ούτε την “Τόσκα”, με την απόπειρα βιασμού, τη δολοφονία και ούτω καθεξής”, δήλωσε στην Die Welt.

“Όταν βλέπω τη σχολαστικότητα με την οποία γίνεται αυτό, θα περίμενα ήδη ότι η συντηρητική πολιτική θα έλεγε: τώρα ας φροντίσουμε πρώτα να λειτουργήσει η χώρα λογικά πριν σκεφτούμε ποια έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας θα μπορούσαν να ξαναγραφούν”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.