Μικρότερη καραντίνα στη Γερμανία; Το Υπ.Υγείας ανακοινώνει κανόνες

Μικρότερη καραντίνα στη Γερμανία

Ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach αναμένει μια γρήγορη απόφαση σχετικά με τη μείωση των περιόδων καραντίνας για τις λοιμώξεις λόγω κορωνοϊού.

Προκειμένου να αποφευχθεί το να γίνει πολύ μεγάλο το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον, θα υπάρξουν “σίγουρα νέες αποφάσεις” στην ομοσπονδιακή σύσκεψη της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε ο Lauterbach σε συνέντευξή του στο RTL/ntv το βράδυ της Κυριακής.

Είπε ότι αυτό θα συνεπαγόταν μια αλλαγή του κανονισμού καραντίνας, αλλά και, για παράδειγμα, το ερώτημα ποιοι περιορισμοί επαφής είναι κατάλληλοι.

Το κατά πόσον ο Lauterbach εξετάζει μόνο τη μείωση των περιόδων καραντίνας για τα άτομα που έρχονται σε επαφή ή ακόμη και μικρότερες περιόδους απομόνωσης για τα μολυσμένα άτομα παρέμεινε ανοιχτό.

Μεταξύ άλλων, είπε, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί σε ποιο βαθμό μπορούν να αλλάξουν οι περίοδοι για τα άτομα με αναμνηστικό εμβολιασμό.

Ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek είχε πρόσφατα θέσει την ιδέα της εξαίρεσης των επαφών που έχουν υποβληθεί σε αναμνηστικό εμβολισμό από την καραντίνα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων σχεδιάζουν να συναντηθούν στις 7 Ιανουαρίου σε μια νέα διάσκεψη για να συζητήσουν την περαιτέρω στρατηγική.

Ο Lauterbach κατέστησε σαφές ότι ενόψει της εξάπλωσης της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον στη Γερμανία, απαιτείται γρήγορη πράξη: “Ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί πολύ απότομα και αυτό θα επηρεάσει στη συνέχεια και πολλούς ανεμβολίαστους ανθρώπους, οι οποίοι δεν προστατεύονται. Γι’ αυτό ανησυχώ πολύ”.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης