3 θάνατοι από ναρκωτικά σε μία εβδομάδα: Η αστυνομία προειδοποιεί

Γερμανία: Περισσότεροι θάνατοι από ναρκωτικά στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Οι θάνατοι που σχετίζονται με ναρκωτικά αυξάνονται στο Ντούισμπουργκ: Τρεις άνδρες από το βόρειο τμήμα της πόλης πέθαναν μετά από κατανάλωση διεγερτικών ουσιών – μέσα σε επτά ημέρες…

Η αστυνομία προειδοποιεί τους κατοίκους του Ντούισμπουργκ κατά της λήψης αμφεταμινών. Τρεις άνδρες έχουν πεθάνει τις τελευταίες επτά ημέρες μετά την κατανάλωση.

“Το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών έχει παρατηρήσει μια εμφανή αύξηση θανάτων που σχετίζονται με ναρκωτικά κατά τη διάρκεια των ερευνών θανάτου”, εξηγεί το CID σε δελτίο Τύπου.

Επί του παρόντος, οι αστυνομικοί υποθέτουν ότι η κατανάλωση του φαρμάκου οδήγησε σε καρδιακά προβλήματα στους παθόντες, τα οποία σε όλες τις περιπτώσεις είχαν θανατηφόρες συνέπειες.

Η νεκροψία ενός 21χρονου θα επιβεβαίωνε αυτή την υποψία “με μεγάλη πιθανότητα”.

Οι αυτοψίες των άλλων δύο νεκρών ανδρών, ηλικίας 43 ετών και οι δύο, δεν έχουν ακόμη διενεργηθεί. Εκκρεμεί ακόμη η λεπτομερής τοξικολογική εξέταση, δήλωσαν οι αστυνομικοί.

Επιπλέον, εξετάζονται και οι αμφεταμίνες που βρέθηκαν στα διαμερίσματα των θανόντων.

Η αστυνομία προειδοποιεί για τη χρήση ναρκωτικών

Η αστυνομία του Ντούισμπουργκ προειδοποιεί τον πληθυσμό κατά της “κατανάλωσης οποιουδήποτε ναρκωτικού” – αλλά κυρίως κατά της λήψης αμφεταμινών, οι οποίες είναι συνήθως σε μορφή σκόνης και είναι επίσης γνωστές ως “speed” και “pep”.

Το ναρκωτικό έχει διεγερτική δράση, μειώνει το αίσθημα της πείνας αλλά και την ανάγκη για ύπνο. Η χρήση του συνοδεύεται από μια ολόκληρη σειρά παρενεργειών.

Η διεγερτική επίδραση αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιολογικά προβλήματα. Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να προκαλέσει βλάβη των οργάνων ή ψύχωση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αρχές έχουν ήδη προειδοποιήσει για τη χρήση εξαιρετικά ισχυρής έκστασης, η οποία κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία “Blue Punisher”.

Το ναρκωτικό, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως ως ναρκωτικό για πάρτι, φέρεται να έχει σκοτώσει ένα 13χρονο κορίτσι.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης