33χρονη κάνει τοπλες και το κολυμβητήριο την πετάει έξω

Η Lotte Mies είναι 33 ετών και της αρέσει να κολυμπάει γυμνόστηθη. Η ανάγκη της να μη φοράει άνω μαγιό προκάλεσε την αποβολή από μία εσωτερική πισίνα.

Όταν μπαίνετε σε μια εσωτερική πισίνα στο Βερολίνο, συνήθως σας περιμένει το εξής θέαμα: Οι άνδρες κολυμπούν καλύπτοντας μόνο τα γενετικά όργανα, οι γυναίκες πρέπει να καλύψουν και το στήθος.

Η Lotte Mies, ωστόσο, δεν ήθελε να υποκύψει σε αυτή την ανά φύλο ανάθεση της ένδυσης κολύμβησης.

Κώδικας ενδυμασίας στην εσωτερική πισίνα

Τον Δεκέμβριο, η Mies μπήκε στο κολυμβητήριο του Kaulsdorf με μαγιό, αλλά χωρίς να καλύπτει το στήθος της.

Πριν όμως η Lotte Mies μπει καν στην πισίνα, ο ναυαγοσώστης τη σταμάτησε: “Σταματήστε! Σταματήστε! Δεν μπορείς να μπεις έτσι στο νερό”, φώναξε, δήλωσε η Mies στο t-online.

Λέγεται ότι τη διαβεβαίωσε για το αντίθετο σε τηλεφωνική επικοινωνία. “Ήμουν εμφανώς εκνευρισμένη”, λέει η Mies.

Ο ναυαγοσώστης δεν απάντησε στο επιχείρημα ότι οι μισοί από τους παρευρισκόμενους κολυμπούσαν τόπλες, επισημαίνοντας ότι ήταν επίσης άνδρες.

Η Lotte Mies παραβίασε τον κανονισμό.

Οι κανόνες αυτοί αναγράφονται στο σημείο 13 “Γενικές πληροφορίες”: “Στις πισίνες, όλοι οι λουόμενοι πρέπει να φορούν τα συνήθη μαγιό για τους άνδρες και για τις γυναίκες (πάνω-κάτω).

Τα μαγιό και τα σορτς δεν πρέπει να είναι μακρύτερα από το γόνατο. Ποιος ακριβώς πρέπει να φοράει τι, ωστόσο, δεν διευκρινίζεται εκεί.

Η Mies ρώτησε επίσης τον ναυαγοσώστη σχετικά με αυτό, λέγοντας ότι οι ισχύοντες κανονισμοί για την ένδυση είναι σεξιστικοί.

Δεν αναφέρεται ρητά ότι οι άνδρες πρέπει να φορούν το ένα πράγμα και οι γυναίκες το άλλο.

Η Berliner Bäder-Betriebe δεν έχει δώσει ακόμη καμία πληροφορία σχετικά με πιθανές αλλαγές στους κανόνες κολύμβησης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του t-online.

Η Mies διοργάνωσε ήδη διαδήλωση για την ισότητα των φύλων

Στην πραγματικότητα, η 33χρονη περίμενε με ανυπομονησία την επίσκεψή της μετά το τηλεφώνημά της, λέγοντας ότι θα μπορούσε επιτέλους να “ενδυναμώσει” τον εαυτό της.

Η ίδια η Lotte Mies οργάνωσε το 2021 διαδήλωση στο Κίελο για περισσότερη ισότητα των φύλων.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Ίσα στήθη για όλους”, αγωνίζεται για να διασφαλίσει ότι το γυναικείο στήθος δεν θα σεξουαλικοποιηθεί περαιτέρω και δεν θα υποστεί διακρίσεις.

Αυτή είναι και η φόρτιση της αναφοράς με προσφυγή στο άρθρο 3 του βασικού νόμου – κατά των διακρίσεων.

Η αναφορά ξεκίνησε από την Gabrielle Lebreton, μια γυναίκα από το Βερολίνο, από την οποία επίσης ζητήθηκε να καλύψει το στήθος της το καλοκαίρι του 2021 στην υδάτινη παιδική χαρά “Plansche”.

Άρση της απαγόρευσης σε βάρος της 33χρονης

Η αρχικά ανακοινωθείσα απαγόρευση από το κολυμβητήριο κατά της Lotte Mies επίσης δεν υλοποιήθηκε.

Τρεις ημέρες μετά την επίσκεψή της, η Mies έλαβε επιστολή από τις αρχές του κολυμβητηρίου στην οποία αναφερόταν ότι μετάνιωσαν για την αποβολή της – ήθελαν μάλιστα να τη φιλοξενήσουν.

Παρ’ όλα αυτά, το προσωπικό είχε πράξει το σωστό. Στο μέλλον, θα της επιτρεπόταν να έρχεται ντυμένη με μαγιό μόνο αν οι άλλοι λουόμενοι δεν ενοχλούνταν και δεν διαμαρτύρονταν.

Έγινε επίσης αναφορά στο Stadtbad Charlottenburg, το οποίο προσφέρει trans και inter κολύμβηση – μια προσφορά που χάνει το στόχο της με τη Mies, καθώς δεν κατατάσσει τον εαυτό της ούτε ως trans ούτε ως inter άτομο.

Η ακτιβίστρια δεν θέλει να καταγράψει αυτή την παραχώρηση ως επιτυχία.

Δεδομένου ότι εξακολουθεί να υποκλίνεται στην αντίληψη των άλλων όταν σεξουαλικοποιούν το στήθος της, θα τους αποδείξει ξανά το δίκιο – μια περίσταση που δεν θέλει να αποδεχτεί.

Πιθανή αλλαγή στον ενδυματολογικό κώδικα;

Η Lotte Mies υπέβαλε καταγγελία στο γραφείο του Διαμεσολαβητή για τον κρατικό νόμο κατά των διακρίσεων (LADG) στο Βερολίνο. Κοιτάζοντας πίσω, η Mies θεωρεί την εμπειρία της ως διάκριση.

“Ήταν ήδη πραγματικά πολύ ταπεινωτικό”.

Συνεχίζει να κολυμπά τακτικά, αλλά σε διαφορετική πισίνα τοπλες. Παρ’ όλα αυτά, βρίσκεται σε επαφή με το γραφείο του διαμεσολαβητή και την GFF, την Εταιρεία για τα Δικαιώματα της Ελευθερίας.

Η Lotte διατηρεί την ελπίδα ότι οι αυστηροί κανονισμοί για τα ρούχα μπορεί ακόμη και να ανατραπούν φέτος. Το κατά πόσον αυτό ισχύει πραγματικά, μένει να το δούμε.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.