35χρονη γυναίκα βρίσκει και παραδίδει τσάντα με χιλιάδες ευρώ

Η έντιμη γυναίκα είχε βρει την τσάντα σε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Cumbach του Rudolstadt και την παρέδωσε σε ένα αστυνομικό τμήμα χωρίς να το σκεφτεί για πολύ.

“Η γυναίκα έκανε το πολύτιμο εύρημα τη Δευτέρα του Πάσχα στο Rudolstadt. Ο ιδιοκτήτης ρώτησε για τη χαμένη τσάντα το πρωί της Τρίτης”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αφού η τσάντα και το περιεχόμενό της μπόρεσαν να ταυτοποιηθούν χωρίς καμία αμφιβολία, του επιστράφηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ήταν ακόμα στην τσάντα – και ο νόμιμος ιδιοκτήτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της BILD προέρχεται από τη Βαυαρία, ήταν χαρούμενος και ανακουφισμένος που υπάρχουν ακόμα τίμιοι εύρετες.

Παίρνω πάντα αμοιβή εύρεσης;

Ναι, υπάρχει ακόμη και νομικά κατοχυρωμένη αξίωση για την καταβολή αμοιβής εύρεσης στο ποσό που ορίζει ο νόμος.

Η ανταμοιβή εύρεσης είναι η αμοιβή για την επιστροφή ενός πράγματος στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι πρέπει να αναφέρετε το εύρημα και να μην το αποκρύψετε.

Πώς υπολογίζεται η αμοιβή εύρεσης;

Εάν βρείτε κάτι που δεν αξίζει περισσότερο από 500 ευρώ, μπορείτε να διεκδικήσετε το 5% της αξίας του ως αμοιβή εύρεσης.

Εάν το αντικείμενο αξίζει περισσότερο, υπάρχει το τρία τοις εκατό της αξίας.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες είναι απλώς ευτυχείς να έχουν πίσω τη χαμένη περιουσία τους και είναι ευτυχείς να ανταμείψουν οικειοθελώς τον εύρετη για την ειλικρίνειά του.

Συχνά μάλιστα πληρώνουν και περισσότερα. Μια αμοιβή εύρεσης δέκα τοις εκατό για χρήματα και τιμαλφή δεν είναι ασυνήθιστη.

Τι γίνεται αν ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να πληρώσει αμοιβή εύρεσης;

Εάν ο ιδιοκτήτης πραγματικά αρνείται να πληρώσει αφού πάρει πίσω τα χαμένα του αντικείμενα, μπορείτε να τον μηνύσετε στο αρμόδιο ειρηνοδικείο για την καταβολή αμοιβής εύρεσης.

  • Info: Δικαιούστε επίσης αμοιβή εύρεσης τριών τοις εκατό, αν βρείτε ένα ζώο.
  • Συμβουλή: Φροντίστε να πάρετε απόδειξη όταν παραδώσετε το εύρημά σας και να κρατάτε λεπτομερές αρχείο με τα απολεσθέντα αντικείμενα.
  • Μην ξεχάσετε: Στην περίπτωση πορτοφολιού, για παράδειγμα, θα πρέπει να σημειώσετε πόσα ακριβώς χρήματα υπήρχαν στο πορτοφόλι.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης