Έως και 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα στη Βαυαρία

Η Κυριακή ήταν η πιο ζεστή μέρα του έτους στη Γερμανία

Έως και 36 βαθμούς Κελσίου ενδέχεται να φτάσει σήμερα η θερμοκρασία στη Βαυαρία – η θερμότερη ημέρα του έτους προς το παρόν. Παράλληλα, υπάρχει και πάλι η απειλή ισχυρών καταιγίδων, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ακόμη και μεμονωμένοι ανεμοστρόβιλοι.

Από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, πολύ θερμός, εν μέρει υγρός αέρας εισρέει στη Βαυαρία από τη δυτική Μεσόγειο και τη βορειοδυτική Αφρική στην άκρη μιας ζώνης χαμηλών πιέσεων πάνω από τη δυτική και βορειοδυτική Ευρώπη. Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε καλοκαιρινές θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της Βαυαρίας, αλλά η υδαρής ατμόσφαιρα έκανε την αίσθηση της δυσφορίας κατά διαστήματα πολύ δυσάρεστη.

Στον υγρό αέρα, μαζί με τα συστήματα χαμηλών πιέσεων, υπήρξαν επίσης μερικές ισχυρές καταιγίδες – όπως χθες στην Κάτω Βαυαρία και τη Σουαβία. Εκεί, η πυροσβεστική και η αστυνομία βρίσκονταν σε διαρκή δράση και έγιναν πολλές αναφορές για ζημιές. Τα πεσμένα δέντρα προκάλεσαν εμπόδια σε δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές.

Η ζέστη φτάνει σήμερα στο προσωρινό της αποκορύφωμα

Χθες το βράδυ και σήμερα, σύμφωνα με την DWD, η “Lambert” αναμένεται να κινηθεί από τη Γαλλία προς το κέντρο της Γερμανίας. Στην ανατολική του πλευρά, θα κατευθύνει και πάλι πολύ θερμό και υγρό αέρα από την κεντρική περιοχή της Μεσογείου προς τη Βαυαρία. Με εξαίρεση ορισμένες κοιλάδες -όπως το Δάσος του Φράγκου και το Fichtelgebirge- οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς, ενώ σε τμήματα της Άνω και Κάτω Βαυαρίας είναι πιθανό να φτάσουν τους 35, ίσως και τους 36 βαθμούς. Αυτή θα είναι η θερμότερη ημέρα μέχρι στιγμής φέτος.

Ωστόσο, αυτές οι θερμές και υγρές αέριες μάζες προκαλούν επίσης προβλήματα υγείας για πολλούς ανθρώπους, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, οι αθλητικές δραστηριότητες θα πρέπει να αποφεύγονται σήμερα.

Αναμένονται νέες καταιγίδες – δεν αποκλείονται ανεμοστρόβιλοι

Επιπλέον, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να αναπτυχθούν στον ζεστό και υγρό αέρα καθώς το ψυχρό μέτωπο του συστήματος χαμηλών πιέσεων “Lambert” πλησιάζει σήμερα τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Τοπικά, είναι πιθανό να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι. Μεμονωμένοι ανεμοστρόβιλοι δεν μπορούν να αποκλειστούν εντελώς σε αυτή την καιρική κατάσταση.

Αλλά όπως πάντα με αυτή την καιρική κατάσταση, δεν θα επηρεαστούν όλοι. Τη νύχτα προς Παρασκευή, το ψυχρό μέτωπο θα κινηθεί αργά προς τα νοτιοανατολικά της Βαυαρίας, έτσι ώστε να αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν και σε καταιγίδες.

Ανακούφιση κατά τη διάρκεια της Παρασκευής

Την Παρασκευή, ο αποπνικτικός ζεστός αέρας από τα δυτικά και βορειοδυτικά θα αντικατασταθεί από πολύ ψυχρότερο και, στην περαιτέρω πορεία, ξηρότερο αέρα. Η θερμοκρασία ενδέχεται να πέσει κατά 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, με τις μέγιστες τιμές αύριο να κυμαίνονται από 18 βαθμούς στην περιοχή Hof έως 25 βαθμούς στην περιοχή Lower Main και στη λίμνη Constance. Επιπλέον, ο καιρός θα είναι νεφελώδης με βροχές, αρχικά ισχυρές και κατά τόπους καταιγίδες στα ανατολικά και νότια.

Προς το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν από τα δυτικά υψηλές πιέσεις και ξηρές αέριες μάζες. Μπορούμε να περιμένουμε ένα κυρίως ηλιόλουστο και ξηρό Σαββατοκύριακο με καλοκαιρινές θερμοκρασίες μεταξύ 22 και 30 βαθμών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης