400.000 λιγότεροι εργαζόμενοι στη Βαυαρία έως το 2035

Ποιοι κλάδοι αναζητούν προσωπικό στη Γερμανία;

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Prognos, η βαυαρική αγορά εργασίας θα συρρικνωθεί έως το 2035…

Σύμφωνα με τη μελέτη, η προσφορά εργατικού δυναμικού αναμένεται να μειωθεί κατά 400.000 άτομα και η ζήτηση εργατικού δυναμικού κατά 100.000.

“Σε ολόκληρη τη Βαυαρία, η μελλοντική εξέλιξη της αγοράς εργασίας χαρακτηρίζεται από έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων”, δήλωσε στο Μόναχο ο Bertram Brossardt, διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της Βαυαρίας.

Υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ βορρά και νότου. Οι αγροτικές περιοχές της Φραγκονίας και του Άνω Παλατινάτου θα επηρεαστούν ιδιαίτερα.

Στην περιφέρεια του Kronach, η Prognos αναμένει μείωση της προσφοράς εργασίας κατά 21%.

Ο κύριος λόγος για τις ελλείψεις είναι η δημογραφική αλλαγή. Επιπλέον, θα υπάρξουν μετακινήσεις.

Στις μητροπολιτικές περιοχές, από την άλλη πλευρά, η προσφορά εργασίας θα αυξηθεί μέχρι το 2035 σύμφωνα με την πρόβλεψη και ονομάζονται Νυρεμβέργη, Μπάμπεργκ, Φυρτ και Βούρτσμπουργκ καθώς και Μόναχο, Άουγκσμπουργκ, Πασσάου και Κέμπτεν.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η προσφορά εργασίας στην πρωτεύουσα του κρατιδίου θα αυξηθεί κατά 2%.

Όμως “δεν υπάρχει πραγματική, ξεκάθαρη υπερπροσφορά εργασίας σε καμία από τις περιφέρειες ή σε καμία πόλη”, δήλωσε ο Brossardt.

“Η έλλειψη εργατικού δυναμικού παρατηρείται σε ολόκληρη τη Βαυαρία, δεν είναι πρόβλημα ορισμένων περιοχών”.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ελλείψεις εμφανίζονται σε 26 από τις 36 εξεταζόμενες επαγγελματικές ομάδες.

Η υγειονομική περίθαλψη και η νοσηλευτική οδεύουν προς δραματικά προβλήματα, ενώ στον τομέα του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας θα υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι από τις θέσεις εργασίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης