83 δισ. ευρώ σε επιδόματα για την κρίση στη Γερμανία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει την πτώση των τιμών της ενέργειας με ένα πακέτο 200 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μόνο το επόμενο έτος, σύμφωνα με τα σχέδια του ομοσπονδιακού υπουργού Οικονομικών Lindner, 83 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτήσουν φρένα τιμών για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP) αναμένει κόστος περίπου 83 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα σχεδιαζόμενα φρένα τιμών για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο το επόμενο έτος.

Αυτό προκύπτει από το οικονομικό σχέδιο για το ειδικό ταμείο των 200 δισεκατομμυρίων που έχει ήδη αποφασιστεί, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της Deutsche Presse-Agentur μαζί με το αναθεωρημένο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2023.

Τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ για την απορρόφηση των υψηλών τιμών της ενέργειας πρέπει να επαρκούν μέχρι το 2024.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη διαθέσει περισσότερα από τα μισά για το επόμενο έτος.

Από αυτά, περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την επένδυση στην προβληματική εταιρεία κοινής ωφέλειας Uniper.

Περισσότερα χρήματα και για μαθήματα ένταξης

Με το σχέδιο, ο πολιτικός του FDP προτείνει επίσης στην Μπούντεσταγκ να δαπανηθούν περίπου 153 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τα προβλεπόμενα για μαθήματα ένταξης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Επιπλέον, περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον προορίζονται για την προμήθεια αργού πετρελαίου στο διυλιστήριο PCK Schwedt, το οποίο είναι σημαντικό για τη βορειοανατολική Γερμανία.

Εμφανίζονται επίσης πολυάριθμα μέτρα ανακούφισης που έχουν ήδη αποφασιστεί, όπως η επιδότηση του κόστους θέρμανσης και η μεταρρύθμιση της επιδότησης στέγασης με πρόσθετο κόστος μόνο 2,2 δισ. ευρώ.

Η απόφαση να μην επιτραπεί η αύξηση της τιμής του CO2 το επόμενο έτος θα κοστίσει επίσης στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο.

Το κράτος ενδέχεται να λάβει περισσότερα δάνεια από ό,τι αναμενόταν

Το πόσο χρέος επιτρέπεται και πόσο θέλει να αναλάβει ο Λίντνερ το επόμενο έτος, παρά το φρένο χρέους, δεν προκύπτει σαφώς από το προσχέδιο.

Ωστόσο, είναι αναμενόμενο ότι, λόγω των κακών οικονομικών προοπτικών, θα επιτραπούν περισσότερα δάνεια από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Σε αντάλλαγμα, ωστόσο, ο Lindner πρέπει επίσης να υπολογίζει περισσότερες δαπάνες. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μόνο οι πληρωμές τόκων για τα παλαιά δάνεια θα ανέλθουν σε 38 δισεκατομμύρια ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.