Πώς και πότε θα λάβω το επίδομα φυσικού αερίου στη Γερμανία;

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να καλύψει το κόστος του λογαριασμού φυσικού αερίου του Δεκεμβρίου για να στηρίξει τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους. Δείτε πόσα να περιμένετε και πότε μπορείτε να τα περιμένετε.

Τα μέτρα ενεργειακής ανακούφισης έρχονται πυκνά και γρήγορα στη Γερμανία το τελευταίο διάστημα.

Μετά από δύο προηγούμενα πακέτα ανακούφισης που περιλάμβαναν φορολογικές ελαφρύνσεις και πληρωμή 300 ευρώ για τους Γερμανούς εργαζόμενους, η κυβέρνηση εξειδικεύει τα σχέδια για ένα ανώτατο όριο τιμών φυσικού αερίου και ενέργειας που θα εφαρμοστεί για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις το επόμενο έτος.

Την Τετάρτη, το υπουργικό συμβούλιο έδωσε επίσης το πράσινο φως σε προτάσεις για ένα μέτρο-γέφυρα που θα βοηθήσει με το υψηλό ενεργειακό κόστος φέτος.

Με την κίνηση αυτή το κράτος θα καλύψει τους λογαριασμούς φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις για τον μήνα Δεκέμβριο.

Η ιδέα προήλθε αρχικά από την πρόσφατα συσταθείσα Επιτροπή Τιμών Φυσικού Αερίου, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε για να συμβουλεύσει την κυβέρνηση σχετικά με πιθανά μέτρα ανακούφισης.

Θα επηρεάσει περίπου 20 εκατομμύρια πελάτες φυσικού αερίου και τηλεθέρμανσης (δηλ. Fernwärme) σε όλη τη Γερμανία.

Πόσα χρήματα θα λάβουν οι πολίτες στη Γερμανία;

Το ποσό που θα λάβουν οι πολίτες θα εξαρτηθεί από την προηγούμενη χρήση φυσικού αερίου. Η κυβέρνηση θα υπολογίσει την πληρωμή για τον λογαριασμό του Δεκεμβρίου με βάση τον λογαριασμό του Σεπτεμβρίου 2022. Το ποσό αυτό θα αντικατοπτρίζει τη μέση μηνιαία χρήση ενός νοικοκυριού κατά τη διάρκεια του 2021.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγαλύτερο νοικοκυριό είναι πιθανό να λάβει μια πιο γενναία πληρωμή από ένα μικρότερο νοικοκυριό και ότι οι άνθρωποι που εξοικονόμησαν ενέργεια το 2021 θα λάβουν επίσης λιγότερα από τους ανθρώπους που ήταν λιγότερο προσεκτικοί όσον αφορά τη χρήση τους.

Οι άνθρωποι που πληρώνουν απευθείας τους λογαριασμούς φυσικού αερίου θα πρέπει να είναι σε θέση να μάθουν πόσα δικαιούνται, ανατρέχοντας στις προηγούμενες τραπεζικές τους καταθέσεις ή αναζητώντας την ηλεκτρονική πύλη του παρόχου ενέργειας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση, οι προμηθευτές θα πρέπει να προσδιορίσουν το ποσό των χρημάτων που θα πρέπει να επιστρέψει το κράτος μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταστήσουν τις πληροφορίες αυτές διαθέσιμες στις ιστοσελίδες τους έως τις 21 Νοεμβρίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με μέτρα όπως η εφάπαξ πληρωμή 300 ευρώ στους εργαζόμενους τον Σεπτέμβριο, η πληρωμή του λογαριασμού φυσικού αερίου δεν θα υπόκειται σε φορολογία.

“Η φορολόγηση της έκπτωσης καταργήθηκε μετά την εξέταση των διαφόρων επιλογών εφαρμογής, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, το γραφειοκρατικό βάρος”, εξηγείται σε κυβερνητικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Πώς θα καταβληθεί το επίδομα του Δεκεμβρίου στους πολίτες στη Γερμανία;

Για τους ενοικιαστές που πληρώνουν τους λογαριασμούς τους μέσω των Nebenkosten (πρόσθετες χρεώσεις), η ελάφρυνση για τον Δεκέμβριο θα πρέπει να περάσει με τη μορφή πίστωσης ή μείωσης του ενοικίου από τους ιδιοκτήτες τους.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση λέει ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να συνυπολογίσουν τυχόν υπερπληρωμές τον Δεκέμβριο στον υπολογισμό των Nebenkosten του επόμενου έτους.

Οι ενοικιαστές που έχουν ήδη λάβει αύξηση στην προκαταβολή των τελών εξυπηρέτησης τους κατά τους τελευταίους εννέα μήνες, καθώς και οι ενοικιαστές που έχουν υπογράψει νέο μισθωτήριο συμβόλαιο με υψηλότερα τέλη εξυπηρέτησης κατά τους τελευταίους εννέα μήνες, θα μπορούν να παρακρατήσουν ένα μέρος της προκαταβολής των τελών εξυπηρέτησης τον Δεκέμβριο – ή θα λάβουν το εν λόγω μέρος ως πίστωση στη δήλωση τελών εξυπηρέτησης του 2022.

Για τους ιδιοκτήτες κατοικιών και τις επιχειρήσεις που πληρώνουν τους λογαριασμούς τους απευθείας στους παρόχους τους, η πληρωμή θα γίνει με τη μορφή έκπτωσης στο λογαριασμό του Δεκεμβρίου.

Πώς και πότε θα λάβω το επίδομα φυσικού αερίου στη Γερμανία;
Πώς θα καταβληθεί το επίδομα φυσικού αερίου στους πολίτες στη Γερμανία; | By coyot

Αξίζει ακόμα να εξοικονομείτε ενέργεια τον Δεκέμβριο;

Η κυβέρνηση τόνισε ότι εξακολουθεί να έχει νόημα η εξοικονόμηση ενέργειας παρά τη μείωση του κόστους.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ποσό της ελάφρυνσης που θα λάβουν οι πολίτες τον Δεκέμβριο βασίζεται στην προηγούμενη χρήση και όχι στην πραγματική χρήση.

Εάν οι άνθρωποι μειώσουν την κατανάλωσή τους κατά 20%, για παράδειγμα, όχι μόνο θα απαλλαγούν από τη μηνιαία πληρωμή τους, αλλά θα λάβουν επίσης μειώσεις και στους μελλοντικούς λογαριασμούς ή πίστωση από τον πάροχο φυσικού αερίου.

Τι είδους επιχειρήσεις στη Γερμανία είναι επιλέξιμες για στήριξη;

Μαζί με τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν είτε φυσικό αέριο είτε τηλεθέρμανση, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που καταναλώνουν λιγότερες από 1,5 εκατομμύρια κιλοβατώρες φυσικού αερίου ετησίως θα απαλλαγούν από τη δόση πληρωμής του Δεκεμβρίου.

Ορισμένοι άλλοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί είναι επίσης επιλέξιμοι για ενίσχυση. Σε αυτούς περιλαμβάνονται εγκεκριμένες εγκαταστάσεις περίθαλψης, προληπτικής περίθαλψης και αποκατάστασης, κρατικά ή μη κερδοσκοπικά εκπαιδευτικά, επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα και εργαστήρια για άτομα με αναπηρία.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Μετά τη συμφωνία του υπουργικού συμβουλίου για την πληρωμή του Δεκεμβρίου, η Bundestag και το Bundesrat αναμένεται να εγκρίνουν το μέτρο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, οι προμηθευτές φυσικού αερίου θα έχουν προθεσμία έως τα μέσα Νοεμβρίου για να καθορίσουν το ποσό της έκπτωσης και έως τις 21 Νοεμβρίου για να αναρτήσουν τις πληροφορίες αυτές στους ιστότοπούς τους.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να λάβουν την πληρωμή από την κυβέρνηση την 1η Δεκεμβρίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης