Αεροδρόμιο Μονάχου: 20 χρόνια λειτουργία τερματικού σταθμού 2

Με 1.035 πτήσεις προς Ελλάδα από το Μόναχο το καλοκαίρι του 2023

Το αεροδρόμιο του Μονάχου γιορτάζει την 20ή επέτειο του τερματικού σταθμού 2. Τα σχέδια επέκτασης ανατράπηκαν από την πανδημία Corona το 2019. Δεν έχουν όμως αποσυρθεί από το τραπέζι.

Από πλευράς και μόνο των καιρικών συνθηκών, τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στο αεροδρόμιο του Μονάχου μέσα σε δύο δεκαετίες:

Στη μέση του λεγόμενου καλοκαιριού της Σαχάρας, η πρώτη πτήση απογειώθηκε από τον νέο Αεροσταθμό 2 στις 29 Ιουνίου 2003.

Το αεροδρόμιο και η Lufthansa γιορτάζουν τώρα τα 20ά γενέθλιά του με μια τελετή την Πέμπτη 29 Ιουνίου – και πάλι με καύσωνα.

Συνεργασία μεταξύ της Lufthansa και της Flughafen München GmbH (FMG): Αεροσταθμός 2 γιορτάζει τα 20α γενέθλιά του

Περίπου 475 εκατομμύρια ταξιδιώτες έχουν προσγειωθεί ή απογειωθεί στον Αεροσταθμό 2 από την έναρξη λειτουργίας του. 5,1 εκατομμύρια πτήσεις έχουν διεκπεραιωθεί εκεί.

“Την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του, ο νέος τερματικός σταθμός εξυπηρέτησε περίπου 600 πτήσεις με περισσότερους από 30.000 επιβάτες”, αναφέρει το χρονικό του αεροδρομίου.

Ο τερματικός σταθμός κατασκευάστηκε στο πλαίσιο μιας συνεργασίας που εξακολουθεί να είναι μοναδική μέχρι σήμερα.

Η Lufthansa και η Flughafen München GmbH (FMG) συμμετέχουν από κοινού τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία του τερματικού σταθμού.

Ο εκπρόσωπος της FMG, Henner Euting, τονίζει ότι και οι δύο πλευρές επωφελούνται από αυτό μέχρι σήμερα:

“Με αυτόν τον τρόπο, οι ειδικές απαιτήσεις των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων μπορούν να εισρεύσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του τερματικού σταθμού.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης