Αισθητός σεισμός ταρακουνά την λίμνη της Κωνσταντίας (Vid)

Newsroom

Updated on:

Τα 15 δευτερόλεπτα που «πάγωσαν» τον χρόνο

Χθες το μεσημέρι η γη σείστηκε στη λίμνη Κωνσταντία. Τα όργανα μέτρησης χτύπησαν υψηλότερα από ό,τι είχαν χτυπήσει εδώ και πολύ καιρό…

Ένας σαφώς αισθητός σεισμός έπληξε τμήματα της περιφέρειας Κωνσταντίας το μεσημέρι της Τρίτης.

Αυτό ανέφερε το “erdbebennews”. Σύμφωνα με την Ελβετική Υπηρεσία Σεισμών (SED), ο σεισμός είχε μέγεθος 3,1.

Η Υπηρεσία Σεισμών της Βάδης Βυρτεμβέργης προσδιόρισε μέγεθος 2,9, καθιστώντας τον τον ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή εδώ και δύο χρόνια και τον ισχυρότερο στη Γερμανία μέχρι στιγμής το 2023.

Οι δονήσεις έγιναν ακόμη ασθενώς αισθητές μέχρι την πόλη της Κωνσταντίας. Στο Singen και το Radolfzell, ο σεισμός φέρεται να έφτασε σε μεμονωμένες περιπτώσεις την ένταση ΙΙΙ ή και υψηλότερη.

Δεδομένου ότι ο σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι και συνεπώς σε μια εποχή που οι άνθρωποι συνήθως ασχολούνται με την καθημερινή τους ζωή, ίσως λιγότεροι άνθρωποι να αισθάνθηκαν πραγματικά τις δονήσεις από ό,τι σε έναν ανάλογο σεισμό το βράδυ ή τη νύχτα.

Μόνο από την ένταση IV και μετά ένας σεισμός γίνεται αισθητός και κατά τη διάρκεια της ημέρας από τη μεγάλη πλειοψηφία όλων των κατοίκων.

Video

Παρόλα αυτά, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν αντιληπτές δονήσεις στο SED, μεταξύ άλλων από το Schaffhausen και το Basadingen. Λόγω της έντασης του σεισμού, οι μετασεισμικές δονήσεις είναι πιθανές τις επόμενες ημέρες.

Σεισμοί και τη νύχτα και το πρωί

Νωρίτερα, αρκετοί μικροί σεισμοί είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Singen (Hohentwiel).

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Ελβετικής Σεισμολογικής Υπηρεσίας, ο σεισμός στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης είχε μέγεθος 1,5. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα ανατολικά του δήμου κοντά στα σύνορα με το Radolfzell.

Ένα σεισμικό σμήνος είχε αναπτυχθεί από τους μεμονωμένους σεισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μέσα σε τρία λεπτά, έξι ακόμη σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί μεταξύ 9.10 και 9.13 π.μ., ο ισχυρότερος από τους οποίους έφτασε σε μέγεθος 1,2 βαθμών, σύμφωνα με την ΕΣΥ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης