Αύξηση των δηλητηριάσεων από μανιτάρια στο Ανόβερο

Αύξηση των δηλητηριάσεων από μανιτάρια στο Ανόβερο

Έξι άνθρωποι έχουν ήδη νοσηλευτεί για δηλητηρίαση από μανιτάρια στο Ανόβερο τον Αύγουστο, ένας πέθανε. Άνθρωποι από μια περιοχή έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα.

Η Ιατρική Σχολή του Ανόβερου (MHH) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: από τις αρχές Αυγούστου, έξι άτομα έχουν ήδη νοσηλευτεί για δηλητηρίαση από μανιτάρια στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του πανεπιστημίου, ένας ασθενής έχει πεθάνει και ένας άλλος μπορεί να χρειαστεί μεταμόσχευση ήπατος.

Οι περισσότερες δηλητηριάσεις προκλήθηκαν από τον λεγόμενο μύκητα tuber leaf, ένα από τα πιο δηλητηριώδη μανιτάρια στη Γερμανία, το οποίο μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα το συκώτι.

Οι προσβεβλημένοι προέρχονταν κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, όπου η συλλογή μανιταριών είναι ευρέως διαδεδομένη.

“Στις χώρες καταγωγής των προσβεβλημένων ατόμων, ο μύκητας με φύλλα κονδύλων είναι πιθανώς λιγότερο διαδεδομένος.

Εδώ στη Γερμανία, ο κίνδυνος της συλλογής μανιταριών συχνά δεν λαμβάνεται αρκετά σοβαρά υπόψη λόγω άγνοιας”, λέει ο καθηγητής Dr. Markus Cornberg, αναπληρωτής διευθυντής της Κλινικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας, Λοιμωξιολογίας και Ενδοκρινολογίας στο MHH.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης