Ο Lauterbach θέλει αυστηρότερους περιορισμούς επαφών στη Γερμανία

Εν όψει των διαβουλεύσεων μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των ομόσπονδων κρατιδίων που θα λάβουν χώρα την ερχόμενη Παρασκευή, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach τάχθηκε υπέρ των αυστηρότερων περιορισμών επαφής.

Ο πολιτικός του SPD δήλωσε στο “Redaktionsnetzwerk Deutschland”: “Η σύσφιξη των μέτρων θα είναι δυστυχώς απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί το βαρύ κύμα που έρχεται”. Είπε ότι θέλει να υποβάλει προτάσεις σχετικά με αυτό, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ήδη την Τετάρτη, οι υπουργοί Υγείας συναντήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν τις αλλαγές στους κανόνες για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Οι υπουργοί Παιδείας των ομόσπονδων κρατιδίων συναντήθηκαν επίσης σε ειδική συνεδρίαση, με σκοπό να συζητήσουν πώς μπορεί να διασφαλιστεί η σχολική λειτουργία αν το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον μεγαλώσει.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.