Αυτό είναι το πιο καινοτόμο κρατίδιο της Γερμανίας…

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Αυτή είναι το πιο καινοτόμο κρατίδιο της Γερμανίας...

Χαρά για τη Στουτγάρδη: Πουθενά στη Γερμανία δεν καταγράφονται τόσες πολλές πατέντες όσο στην πρωτεύουσα του κρατιδίου. Όμως οι διαφορές σε παγγερμανική σύγκριση είναι μεγάλες…

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW), η μητροπολιτική περιοχή της Στουτγάρδης είναι η πιο καινοτόμος περιοχή της Γερμανίας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία και οι πολλές επιχειρήσεις μετάλλου και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού είναι ελκυστικές για καλά εκπαιδευμένους ειδικούς, οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη αυξάνονται από το 2013 και “πουθενά στη Γερμανία δεν καταγράφονται τόσες πολλές πατέντες”.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη και η Βαυαρία είναι ιδιαίτερα καινοτόμα ομόσπονδα κρατίδια, αναφέρει η ανάλυση.

“Συνολικά, καθίσταται σαφές ότι υπάρχει ένα χάσμα στη Γερμανία: Όσο πιο βόρεια ή ανατολικά, τόσο λιγότερο καινοτόμες είναι οι οικονομικές περιοχές”, ανακοίνωσε το IW.

Άτλαντας καινοτομίας του IW

Εκτός από τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη, τον αριθμό των ακαδημαϊκών στα επαγγέλματα MINT (μαθηματικά, πληροφορική, φυσικές επιστήμες και τεχνολογία) και τις αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ο Άτλαντας καινοτομίας του IW εξέτασε επίσης τις ιδρύσεις επιχειρήσεων και την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας.

Μετά τη Στουτγάρδη, το Braunschweig/Wolfsburg, η Καρλσρούη και το Μόναχο κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις μεταξύ των 85 οικονομικών περιφερειών.

Τις τελευταίες θέσεις κατέλαβαν οι περιοχές γύρω από το Pirmasens, το Zweibrücken και το νοτιοδυτικό Παλατινάτο, καθώς και οι περιοχές γύρω από το Cochem-Zell, το Trier, το Bernkastel-Wittlich, το Eifelkreis Bitburg-Prüm και το Vulkaneifel, καθώς και το Trier-Saarburg.

“Μια θετική εξαίρεση στην περιφερειακή αδυναμία της καινοτομίας στην ανατολική Γερμανία αποτελεί η οικονομική περιοχή της Ιένας”, τόνισαν οι συγγραφείς.

Η βιομηχανία οπτικών στην πόλη αποτελεί μια ιστορία επιτυχίας.

Καμία άλλη περιοχή της ανατολικής Γερμανίας δεν παράγει τόσες πολλές πατέντες και η περιοχή γύρω από την Ιένα κατατάσσεται στην 27η θέση στη συνολική κατάταξη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης