Αγωγή κατά της Eventim: 1500 πελάτες θέλουν τα χρήματά τους πίσω

Όταν μια συναυλία ακυρώνεται, η απογοήτευση είναι μεγάλη. Μπορεί να είναι ανακουφιστικό για τους θαυμαστές αν επιστραφεί ολόκληρη η τιμή του εισιτηρίου.

Αλλά οι πελάτες της Eventim συχνά λαμβάνουν μόνο μερική επιστροφή χρημάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τώρα μηνύουν τον γίγαντα των εισιτηρίων.

Στη διαμάχη για την επιστροφή της τιμής των εισιτηρίων, περισσότεροι από 1500 άνθρωποι έχουν συμμετάσχει σε μια πρότυπη αγωγή κατά του πωλητή εισιτηρίων Eventim.

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, 1513 καταναλωτές είχαν εγγραφεί στο μητρώο καταγγελιών, δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Οργανώσεων Καταναλωτών (vzbv) στο Deutsche Presse-Agentur στο Βερολίνο.

Η ένωση είχε καταθέσει τον Δεκέμβριο στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Βαυαρίας την πρότυπη αγωγή για την έκδοση αναγνωριστικής απόφασης.

Οι συνήγοροι των καταναλωτών καταγγέλλουν ότι η Eventim παρακρατεί επιμέρους στοιχεία της τιμής του εισιτηρίου για ακυρωμένες εκδηλώσεις.

Για παράδειγμα, οι αγοραστές έμειναν με το τέλος κράτησης. Από τις 9 Φεβρουαρίου, οι θιγόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην αγωγή.

Η vzbv θεωρεί επιτυχία το γεγονός ότι κατά τις πρώτες δυόμισι εβδομάδες περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι προσχώρησαν στην αγωγή.

“Πολλοί καταναλωτές θέλουν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους έναντι των ενεργειών της εταιρείας με τη βοήθειά μας, ακόμη και αν γι’ αυτούς συχνά πρόκειται μόνο για μικρά μεμονωμένα ποσά”, δήλωσε στο dpa ο Patrick Langer, σύμβουλος για τις καταγγελίες μοντέλων της vzbv.

“Όλα αυτά δείχνουν πόσο σημαντική είναι η πρότυπη αναγνωριστική αγωγή μας κατά της Eventim”.

Η Eventim θεωρεί αβάσιμη την αγωγή

Σύμφωνα με τον vzbv, τα θιγόμενα μέρη μπορούν να συμμετάσχουν στην αγωγή μέχρι να πραγματοποιηθεί η πρώτη προφορική ακρόαση.

Η ημερομηνία για αυτήν δεν έχει ακόμη οριστεί. Η Eventim θεωρεί την αγωγή αβάσιμη.

“Το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου έχει ήδη αρνηθεί ρητά στην απόφασή του από τον Ιούνιο του 2021 ότι οι αγοραστές εισιτηρίων έχουν αξιώσεις επιστροφής χρημάτων έναντι της CTS Eventim σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής”, δήλωσε εκπρόσωπος στο dpa.

Ο κλάδος των εκδηλώσεων αγωνίζεται με την αποδυνάμωση της ζήτησης

Μετά τα χρόνια της Corona με τα λουκέτα, τα κλειστά κλαμπ και τις ακυρωμένες συναυλίες, ο κλάδος των εκδηλώσεων εξακολουθεί να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

Πολλοί διοργανωτές διαμαρτύρονται για την αποδυνάμωση της ζήτησης. Όμως ο κλάδος δεν παρουσιάζει ενιαία εικόνα.

Ο πωλητής εισιτηρίων CTS Eventim σημείωσε σημαντικά καλύτερες επιδόσεις το 2022 από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, χάρη στην ανάκαμψη των επιχειρήσεων με ζωντανές εκδηλώσεις.

Σε σύγκριση με το τελευταίο προ-Κορόνα έτος 2019, τα έσοδα του ομίλου και τα λειτουργικά κέρδη βελτιώθηκαν και τα δύο κατά ένα τρίτο το 2022.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.