Τρελές σκηνές: Αγριογούρουνα κυνηγούν δημοτικούς υπαλλήλους

Newsroom

Updated on:

Τι να κάνετε αν συναντήσετε αγριόχοιρους στη Γερμανία;

Οι δημοτικοί αστυνομικοί της πόλης του Χάγκεν (NRW) είχαν τύχη: Όταν χρειάστηκε να διαφύγουν από αγριογούρουνα, κατάφεραν να σωθούν στα πλαίσια αναρρίχησης μιας παιδικής χαράς.

Μια αγέλη αγριογούρουνων βρισκόταν στο πάρκο Fritz Steinhoff στο Hagen-Emst λίγο μετά τις 7 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πόλης, επρόκειτο για τρία αγριογούρουνα και 21 νεαρά.

“Είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε τόσα πολλά, αλλά κατά τα άλλα είμαστε συνηθισμένοι σε αγριογούρουνα που περιφέρονται σε οικισμούς λόγω της θέσης τους κοντά στο δάσος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πόλης Michael Kaub.

Τρομαγμένα, τα ζώα βγήκαν βιαστικά από τη χαμηλή βλάστηση το πρωί, βρέθηκαν εντός του πάρκου και έτσι αποτέλεσαν απειλή για όλους όσους βρίσκονταν σε αυτό.

Για να μην βρεθούν στο δρόμο των εξαγριωμένων μητέρων, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέβηκαν σε εξοπλισμό παιδικής χαράς.

Μόνο όταν η αγέλη εξαφανίστηκε και πάλι στην κρυψώνα της, οι ενήλικες τόλμησαν να κατέβουν από τον παιδικό εξοπλισμό.

Ο Michael Döhner δήλωσε στη BILD. Είναι το πρόσωπο που έχει την άδεια να κυνηγάει στην περιοχή.

Η εκτέλεση ή η αναισθητοποίηση των ζώων δεν ήταν δυνατή για δύο λόγους.

“Πρώτον, πρόκειται για μια ειρηνική περιοχή. Τα κτίρια βρίσκονται πολύ κοντά, οπότε οι πυροβολισμοί δεν επιτρέπονται”.

Και δεύτερον, απαγορεύεται να πυροβολήσουμε ένα αρσενικό δίπλα σε νεαρά αγριογούρουνα.

Για προληπτικούς λόγους, ο δήμος του Ρουρ απέκλεισε το δημοφιλές πάρκο, το γραφείο δημόσιας τάξης και η αστυνομία περιπολούσαν στην περιοχή και ο κυνηγός έψαξε το χώρο με μια θερμική κάμερα.

Οι μαθητές ενός γειτονικού δημοτικού σχολείου και ενός επαγγελματικού κολεγίου αναγκάστηκαν να παραμείνουν στο κτίριο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της Τετάρτης.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα δόθηκε το πράσινο φως: “Τα αγριογούρουνα επέστρεψαν στο δάσος”, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης