Το ακριβό ρεύμα κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μη ελκυστικά;

Μέχρι τώρα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θεωρούνταν φθηνότερα στη λειτουργία τους από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αλλά με την αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, ο υπολογισμός αλλάζει. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Η αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να καταστήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λιγότερο ελκυστικά από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας πρόσφατης μελέτης του Center Automotive Research (CAR) – η οποία προκαλεί συζητήσεις όσον αφορά τις αποφάσεις αγοράς και το μέλλον της ηλεκτροκίνησης.

Οι εκτιμήσεις για το κόστος, όπως αυτές, γνωρίζουν μεγάλη άνθηση, επειδή οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται ραγδαία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Αλλά τι σημασία έχουν;

Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μειονεκτούν από το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των 50 λεπτών

Η μελέτη της CAR συνέκρινε τρία βενζινοκίνητα αυτοκίνητα μεσαίας κατηγορίας με το Tesla Model 3, υποθέτοντας διαφορετικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας ανά κιλοβατώρα και τιμή βενζίνης 1,87 ανά λίτρο. Θεωρήθηκε ετήσια διανυόμενη απόσταση 15.000 χιλιομέτρων.

Ένα από τα παραδείγματα προϋποθέτει τιμή ηλεκτρικής ενέργειας 32 σεντς ανά κιλοβατώρα (kWh) για το ρεύμα φόρτισης και 1,87 ευρώ για ένα λίτρο βενζίνης για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

“Η ηλεκτροκίνηση σχεδόν λειτουργεί υπό αυτές τις συνθήκες”, λέει ο ειδικός σε θέματα αυτοκινήτων Ferdinand Dudenhöffer.

Με 50 λεπτά ανά kWh, όπως προβλέπει το Ινστιτούτο Prognos για το 2023, για παράδειγμα, το συνολικό λειτουργικό κόστος για ένα ηλεκτρονικό αυτοκίνητο είναι 71 ευρώ υψηλότερο από ό,τι για ένα συγκρίσιμο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, σύμφωνα με τη μελέτη της CAR.

Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνεται επίσης από μια σύγκριση του τρέχοντος κόστους στην εφημερίδα “Auto Bild”. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα βρίσκονται ήδη εν μέρει σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης όσον αφορά τη φόρτιση HPC.

Η ADAC, από την άλλη πλευρά, δεν κατέληξε σε σαφές συμπέρασμα τον Μάιο του 2022 – επειδή μια σοβαρή σύγκριση του κόστους πρέπει να λαμβάνει υπόψη πολλούς περισσότερους παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας ή των καυσίμων.

Ο υπολογισμός του κόστους από την ADAC έλαβε επομένως υπόψη “όλα τα έξοδα που προκύπτουν κατά την οδήγηση ενός αυτοκινήτου”.

Αυτό περιλαμβάνει την ασφάλιση, τα τέλη κυκλοφορίας, τα έξοδα συντήρησης και επισκευών, τη φθορά των ελαστικών, το κόστος καυσίμου/ηλεκτρικού ρεύματος και μια κατ’ αποκοπήν τιμή για το πλύσιμο και τη φροντίδα του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, υπάρχουν αλλαγές στις εκπτώσεις και τις κρατικές επιδοτήσεις που πρέπει να συμπεριληφθούν. Οι σημερινοί μεγάλοι χρόνοι παράδοσης είναι ιδιαίτερα προβληματικοί, επειδή τα ασφάλιστρα για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα εισρέουν – αν εισρέουν – μόνο μετά την παραλαβή του οχήματος και όχι κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Το αποτέλεσμα: το αν η ηλεκτρική κίνηση ή ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα είναι ο καλύτερος εξαρτάται από το μοντέλο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.