Αμβούργο: Υπηρεσίες διάσωσης σε συνεχή χρήση λόγω μαύρου πάγου

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Κολύμβηση: 2 θάνατοι και ένας αγνοούμενος στη Νότια Γερμανία

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Αμβούργου κλήθηκε σε εκατοντάδες έκτακτες ανάγκες τη Δευτέρα. Ένα γυμναστήριο στήθηκε για την ταξινόμηση των τραυματιών…

Ο μαύρος πάγος έχει ωθήσει τις υπηρεσίες διάσωσης στο Αμβούργο στο όριο. “Η βροχή που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες δημιούργησε ένα επικίνδυνο στρώμα πάγου στο ήδη παγωμένο έδαφος.

Μέχρι τις 10:15 π.μ., αυτό το στρώμα πάγου είχε ήδη οδηγήσει σε περισσότερα από 200 τροχαία ατυχήματα και πτώσεις στις ολισθηρές από καθρέφτη επιφάνειες”, ανακοίνωσε ήδη από το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία του Αμβούργου.

Όλα τα ασθενοφόρα ήταν σε συνεχή χρήση. Ως εκ τούτου, τέθηκαν σε λειτουργία πρόσθετα ασθενοφόρα. Οργανώσεις βοήθειας και ένας ιδιωτικός πάροχος υπηρεσιών διάσωσης φέρεται επίσης να παρείχαν πρόσθετα ασθενοφόρα για τη διάσωση έκτακτης ανάγκης.

Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμβούργου: “Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους”.

Ένα γυμναστήριο στήθηκε επίσης στην Budapester Straße ως κεντρικό ιατρικό σημείο παρατήρησης για επείγοντα περιστατικά και ως χώρος στάθμευσης για τα ασθενοφόρα. Μέχρι το μεσημέρι, ωστόσο, η κατάσταση είχε εκτονωθεί και το σημείο είχε διαλυθεί.

Το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Αμβούργου-Έπεντορφ (UKE) ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα ότι έχουν ήδη περιθαλφθεί περισσότεροι από 60 ασθενείς μετά από ατυχήματα με πάγο. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για μώλωπες, σπασμένα οστά ή αμυχές στο κεφάλι μετά από πτώση σε ολισθηρά μονοπάτια.

Η πυροσβεστική απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους του Αμβούργου να παραμείνουν σε προστατευμένους οικιακούς χώρους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στην ύπαιθρο.

“Το επείγον αίτημά μας: Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους και καλέστε το 112 μόνο σε περίπτωση απειλητικής για τη ζωή ασθένειας ή τραυματισμού”, ανέφεραν οι διασώστες. Ένα περίεργο ατύχημα στο Χάιμφελντ σήμερα το πρωί έδειξε ότι ακόμη και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν έχουν ανοσία στις ολισθηρές συνθήκες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίεςΕιδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης