Γερμανία: Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Deutsche Bahn

Η Deutsche Bahn (DB) της Γερμανίας εξέδωσε την Κυριακή το καινούργιο της πρόγραμμα, με πολλά νέα δρομολόγια αλλά και αυξημένες τιμές και κατασκευαστικά σχέδια. Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Νέες συνδέσεις στη Γερμανία

Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Deutsche Bahn περιλαμβάνει μια νέα απευθείας σύνδεση ICE από το Αμβούργο προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Κατά συνέπεια, η γραμμή Βασιλεία-Κολωνία-Ντόρτμουντ θα επεκταθεί μέσω Φρανκφούρτης στο Αμβούργο.

Ένα νέο νυχτερινό τρένο από το Βερολίνο προς τη Ζυρίχη θα κάνει επίσης στάση στην Ερφούρτη, τη Χάλε και τη Λειψία.

Νέες στάσεις θα προστεθούν επίσης στην υπάρχουσα γραμμή νυχτερινών τρένων από το Αμβούργο στη Ζυρίχη, ενώ το νυχτερινό τρένο από το Μόναχο στη Βουδαπέστη θα ξεκινά από τη Στουτγάρδη.

Μειωμένοι χρόνοι ταξιδιού στη Γερμανία

Με την έναρξη της νέας γραμμής υψηλής ταχύτητας μεταξύ Wendlingen και Ulm, ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ Στουτγάρδης και Μονάχου θα μειωθεί κατά περίπου 15 λεπτά, σύμφωνα με την Deutsche Bahn.

Διαβάστε σχετικά: Η νέα υπερσύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή της Γερμανίας

Οι συνδέσεις από το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία προς το μεγαλύτερο κρατίδιο της Βαυαρίας θα επωφεληθούν επίσης από τη νέα διαδρομή.

Για τις διεθνείς συνδέσεις, ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ Βερολίνου και Βαρσοβίας θα μειωθεί κατά περίπου δέκα λεπτά.

Νέα τρένα και περισσότερες θέσεις στη Γερμανία

Με το νέο πρόγραμμα δρομολογίων εγκαινιάζεται επίσης το νέο ICE 3neo, το οποίο θα εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Ντόρτμουντ, Κολωνίας και Μονάχου και τα Σάββατα στη νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Ουλμ και Βέντλινγκεν.

Το τρένο είναι το ταχύτερο του στόλου και μπορεί να ταξιδέψει με 320 χιλιόμετρα την ώρα, από 300 χιλιόμετρα την ώρα που ήταν προηγουμένως.

Διαβάστε σχετικά: ICE 3neo: Το ταχύτερο τρένο της DB κάνει το πρώτο ταξίδι

Σε αυτά θα προστεθούν τα νέα τρένα XXL ICE 4. Το 2023, θα κυκλοφορούν περισσότερα τρένα ICE “από ποτέ άλλοτε”, ανακοίνωσε η Deutsche Bahn.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις στις συνδέσεις με το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης – συνολικά 19.000 θέσεις θα προστεθούν στις υπεραστικές γραμμές.

Γερμανία: Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Deutsche Bahn
Deutsche Bahn: Νέα τρένα και περισσότερες θέσεις στη Γερμανία

Έρχονται ακριβότερα εισιτήρια στη Γερμανία

Οι βελτιώσεις συνοδεύονται από υψηλότερες τιμές: Η Deutsche Bahn αυξάνει τις τιμές στις υπεραστικές υπηρεσίες κατά μέσο όρο 4,9%.

Μόνο τα εισιτήρια Flextickets θα είναι κατά μέσο όρο 6,9 τοις εκατό ακριβότερα. Οι κάρτες Bahncards 25, 50 και 100 και τα εισιτήρια χρόνου διαδρομής θα κοστίζουν κατά μέσο όρο 4,9 τοις εκατό περισσότερο.

Ωστόσο, οι θέσεις Super Sparpreis θα συνεχίσουν να διατίθενται από 17,90 ευρώ και οι θέσεις Sparpreis από 21,90 ευρώ θα παραμείνουν οι ίδιες.

Οι κρατήσεις θέσεων θα συνεχίσουν επίσης να κοστίζουν 4,50 ευρώ στη δεύτερη θέση και 5,90 ευρώ στην πρώτη θέση.

Πολυάριθμα μεγάλα εργοτάξια έρχονται στη Γερμανία

Τον Δεκέμβριο, μικρά εργοτάξια σε έξι διαδρομές επηρεάζουν ήδη τη σιδηροδρομική κυκλοφορία, για παράδειγμα μεταξύ Κολωνίας και Μάιντς, Φρανκφούρτης και Μανχάιμ και Γκίσεν και Βέτζλαρ.

Μέχρι στιγμής για το επόμενο έτος έχουν προγραμματιστεί δέκα μεγάλα εργοτάξια, καθένα από τα οποία θα απαιτεί κλείσιμο γραμμών και παρακάμψεις για αρκετές εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Σημαντικό: Μεγάλες αλλαγές στις μεταφορές στη Βαυαρία!

Για παράδειγμα, θα τοποθετηθούν νέες γραμμές και θα ανανεωθούν γέφυρες μεταξύ Ερφούρτης και Νυρεμβέργης μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Από τον Μάρτιο, η γραμμή Rostock-Stralsund θα κλείσει εντελώς τμηματικά. Μεταξύ Κάσελ και Φούλντα, η γραμμή υψηλών ταχυτήτων θα ανακατασκευαστεί – πιθανότατα για οκτώ μήνες, σύμφωνα με την DB.

Πορσελάνη και γυαλί στο μπιστρό του τρένου

Από τον Ιανουάριο, τα τρόφιμα και τα ποτά θα σερβίρονται επίσης σε ποτήρια και πορσελάνη στο μπιστρό του τρένου, στο πλαίσιο του σχεδίου της DB για τη μείωση των απορριμμάτων.

Προηγουμένως, αυτό ίσχυε μόνο στο εστιατόριο, ενώ στο μπιστρό υπήρχαν χάρτινα και πλαστικά ποτήρια.

Διαβάστε σχετικά: Η Deutsche Bahn εισάγει vegan μενού και πορσελάνινα φλιτζάνια καφέ

Ωστόσο, οι συσκευασίες μίας χρήσης θα συνεχίσουν να προσφέρονται κατόπιν αιτήματος.

Δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση ή προκαταβολή και σύμφωνα με την DB, τα ζεστά και κρύα ποτά, τα κύρια πιάτα και τα σνακ θα διατίθενται στη συνέχεια σε ποτήρια, κύπελλα, μπολ ή πιάτα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.