Άνοιξη 2023: Που έβρεξε περισσότερο και που είχε λιγότερο ήλιο;

Η πρόγνωση καιρού για τον Μάιο στη Γερμανία προκαλεί τρόμο

Η άνοιξη του 2023 έφερε στη Βαυαρία λιγότερη ηλιοφάνεια σε σχέση με την υπόλοιπη Γερμανία, ενώ η βροχή ήταν σημαντικά περισσότερη. Τι γίνεται με τη θερμοκρασία…

Η άνοιξη του 2023 στη Βαυαρία δεν έδειξε την καλύτερη πλευρά της με πολλές βροχές. Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο έπεσαν 237 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο στο κρατίδιο, ανέφερε την Τρίτη η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), σύμφωνα με το dpa.

Ο ήλιος επίσης δεν έλαμπε τόσο συχνά στη Βαυαρία όσο σε άλλα μέρη της Γερμανίας. Η μέση θερμοκρασία, ωστόσο, ήταν σύμφωνη με τον παγγερμανικό μέσο όρο.

Άνοιξη στη Βαυαρία με πολλές βροχές και λίγο ήλιο

Την άνοιξη έβρεξε 147 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο περισσότερο από ό,τι τον χειμώνα και επίσης περισσότερο από ό,τι σε σύγκριση με τα έτη 1961 έως 1990 (κατά μέσο όρο 223 λίτρα).

Αυτή την άνοιξη, η Γερμανία δέχθηκε κατά μέσο όρο περίπου 200 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ο μέσος αριθμός ωρών ηλιοφάνειας στη Βαυαρία αυτή την άνοιξη ήταν 465, σε σύγκριση με 466 ώρες μεταξύ 1961 και 1990, σύμφωνα με την DWD.

Σε εθνική σύγκριση, ωστόσο, η Βαυαρία δέχτηκε λιγότερο ήλιο αυτή την άνοιξη: Ο ήλιος έλαμπε κατά μέσο όρο σχεδόν 500 ώρες στη Γερμανία μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Μεταξύ 1961 και 1990, ήταν 467 ώρες.

Άνοιξη 2023: Λιγότερος ήλιος στη Βαυαρία – θερμοκρασίες στο μέσο όρο της χώρας

Αυτή την άνοιξη είχε λιγότερο ήλιο από τη Βαυαρία μόνο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη με 455 ώρες. Το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία έλαβε τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια με 600 ώρες.

Με μέση θερμοκρασία 8,7 βαθμούς, η Βαυαρία βρίσκεται στον παγγερμανικό μέσο όρο και συνεπώς 1,5 βαθμό πάνω από την τιμή της διεθνώς ισχύουσας περιόδου αναφοράς 1961-1990, όπως ανακοίνωσε η DWD μετά από προκαταρκτική αξιολόγηση των περίπου 2000 σταθμών μέτρησης που διαθέτει.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης