Απειλή για Aldi-Rewe κ.α: Νέα αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γερμανία

Μια νέα αλυσίδα σούπερ μάρκετ ξεκινά την επέκτασή της στη Γερμανία τον Ιανουάριο. Το πεδίο δοκιμών για τον νορβηγικό πάροχο είναι το Βερολίνο. ..

Όλοι χρειάζονται κάτι να φάνε. Και τα ψώνια είναι ο πιο βολικός τρόπος για να προμηθευτείτε τρόφιμα – αν έχετε τα χρήματα.

Ακόμα πιο βολικό, ωστόσο, είναι να κάνετε τις αγορές σας μέσω διαδικτύου και να παραδώσετε τα τρόφιμα απευθείας στο σπίτι σας.

Αυτό ακριβώς είναι το κεντρικό επιχειρηματικό μοντέλο της φινλανδικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Oda, η οποία ξεκινά τώρα τη δοκιμαστική λειτουργία για την επέκτασή της σε όλη τη χώρα με την πρώτη της βάση στο Βερολίνο.

Το ολοκαίνουργιο κέντρο logistics στο Ragow Mittenwalde κοντά στο Βερολίνο θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας, σύντομα θα εργάζονται εκεί 800 άτομα – 500 στην αποθήκη και 300 στην παράδοση. Οι δοκιμαστικές λειτουργίες ξεκινούν τώρα στο Βερολίνο, “σε μεμονωμένες περιοχές”, σύμφωνα με την εταιρεία.

Βερολίνο: Η ιδέα της Amazon για το βούτυρο, το γάλα και το χαρτί τουαλέτας

Η ιδέα είναι εύκολα κατανοητή και επιτυχημένη παγκοσμίως: δεν υπάρχουν πλέον καταστήματα, αλλά μόνο τεράστια κέντρα εφοδιαστικής και ένας “στρατός” από διανομείς που φέρνουν τα πολυπόθητα εμπορεύματα στην πόρτα των πελατών.

Αυτό ονομάζεται “ηλεκτρονικό φαγητό” στην αργκό του κλάδου και φυσικά δεν είναι κάτι καινούργιο- πολλές αλυσίδες σούπερ μάρκετ προσφέρουν εδώ και καιρό υπηρεσίες παράδοσης.

Αυτό που είναι καινούργιο για την Oda, ωστόσο, είναι ότι οι Νορβηγοί παραδίδουν μόνο και δεν λειτουργούν πλέον υποκαταστήματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει με μια ευρεία γκάμα περισσότερων από 9.000 προϊόντων. Το αν η ιδέα ενός Amazon για το βούτυρο, το γάλα και το χαρτί τουαλέτας θα αποδειχθεί επιτυχής, θα το αποφασίσει η αγορά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.