Γερμανός απέκτησε κάστρο, ίδρυσε Βασίλειο και έχει 5.000 ακολούθους

Newsroom

Updated on:

Εξερευνήστε ιστορικά κτίρια στη Γερμανία

Ένας Γερμανός, ονόματι Peter Fitzek, προσπάθησε πριν από αρκετά χρόνια να ασχοληθεί με τα κοινά, βάζοντας υποψηφιότητα για δήμαρχος και αργότερα για μέλος της Βουλής.

Ωστόσο απέτυχε και έτσι, πριν από δέκα χρόνια, «κατέκτησε» ένα κάστρο στην εξοχή της Γερμανίας και ξεκίνησε το δικό του βασίλειο με το όνομα Königreich Deutschland, δηλαδή, «Το Βασίλειο της Γερμανίας».

Στη συνέχεια αυτοανακυρήχθηκε βασιλιάς και άλλαξε το όνομά του σε Βασιλιάς Peter.

Θα πίστευε κανείς ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα έμενε εκεί μόνος του, θα βαριόταν και θα επέστρεφε στην κανονική του ζωή, όμως τα πράγματα πήγαν εξαιρετικά καλά για τον Βασιλιά Peter – αλλά και για τους ακολούθους του.

Πόσοι είναι αυτοί; Περίπου 5.000 άτομα!

Δεν είναι τυχαίο που ο Fitzek είναι από τα 21.000 άτομα που βρίσκονται στη λίστα των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, ως επικίνδυνος.

Ο ίδιος, βέβαια, έχει αναφέρει σε δηλώσεις του πως το βασίλειό του δεν είναι βίαιο, απλώς δεν θέλει να έχει σχέση με το «φασιστικό και σατανικό σύστημα».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το βασίλειό του έχει τα δικά του λεφτά, σημαία και ειδικές ταυτότητες για τους κατοίκους.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, υπήρξε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από κόσμο που ήθελε να τον ακολουθήσει και έτσι άρχισε να αγοράζει γη στην εξοχή, για να διασφαλίσει ότι όλοι θα έχουν ένα μέρος για να ζήσουν.

Μάλιστα, οι κάτοικοι δεν πληρώνουν φόρους και έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας του βασιλείου.

Παράλληλα, δεν αποδέχονται τη γερμανική νομοθεσία και τα παιδιά δεν έχουν την υποχρέωση να πάνε στο σχολείο. Όλα αυτά θεωρούνται παράνομα.

Ένας ακόλουθος του Βασιλιά Peter ανέφερε στο BBC ότι «όλοι οι κάτοικοι έχουν φαγητό, κοινωνική ασφάλιση και όλα τα σύγχρονα συστήματα.

Συχνά, οι άνθρωποι που σκέφτονται από μόνοι τους θεωρούνται συνωμοσιολόγοι. Αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ανθρώπους που μένουν ξύπνιοι το βράδυ σκεπτόμενοι τα προβλήματα του κόσμου και όχι μόνο τα δικά τους».

Μπορεί αυτό το «βασίλειο» να υπάρχει εδώ και χρόνια, όμως πρόσφατα βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας έπειτα από τις 25 συλλήψεις που έκανε η Αστυνομία, ατόμων που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger).

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κατηγορούνται πως σχεδίαζαν να ρίξουν την κυβέρνηση με τη βία και στη συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν 3.000 αστυνομικοί.

Πηγή: VICE | Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης