Σε απεργία καλεί τους υπαλλήλους της Amazon το συνδικάτο Verdi

Το γερμανικό εργατικό σωματείο Verdi κάλεσε τους υπαλλήλους της Amazon να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi κάλεσε τους εργαζόμενους στις αποθήκες της Amazon σε όλη τη Γερμανία να υποστηρίξουν κυλιόμενες απεργίες τις επόμενες ημέρες για τους μισθούς, με στόχο να μεγιστοποιηθεί η αναστάτωση στην προχριστουγεννιάτικη δραστηριότητα του αμερικανικού κολοσσού.

Το συνδικάτο ανέφερε ότι, σε απάντηση στις αυξήσεις των μισθών που υστερούσαν σε σχέση με τον πληθωρισμό, κάλεσε τους εργαζόμενους σε επτά γερμανικά κέντρα διανομής (Bad Hersfeld, Dortmund, Graben, Koblenz, Leipzig, Rheinberg και Werne) να σταματήσουν την εργασία τους, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Amazon μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το συνδικάτο Verdi οργανώνει απεργίες στις γερμανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας από το 2013 σε μια μακροχρόνια διαμαρτυρία για τους χαμηλούς μισθούς και τις κακές συνθήκες εργασίας.

“Οι συνάδελφοι είναι εξοργισμένοι και δεν θέλουν να τους κοροϊδεύει μια εταιρεία που βγάζει δισεκατομμύρια σε κέρδη”, δήλωσε το συνδικάτο.

Η Amazon, η οποία δεν αναγνωρίζει συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη Γερμανία, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού που της εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Το συνδικάτο δήλωσε ότι το προσωπικό της Amazon στη Γερμανία κερδίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ ετησίως λιγότερα από τους συναδέλφους τους σε εταιρείες με συλλογικά δικαιώματα διαπραγμάτευσης.

Είπε ότι οι εναλλασσόμενες απεργίες θα παρεμποδίσουν τις προσπάθειες της διοίκησης της Amazon να προετοιμαστεί για στάσεις εργασίας.

Πηγή: Capital

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίεςΕιδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.