Αποφασίστηκε η κατεδάφιση των ιστορικών κτιρίων Conti…

Τα σχέδια της πόλης του Ανόβερου για την επανάχρηση των διατηρητέων αιθουσών Conti στο Wasserstadt απέτυχαν. Οι κίνδυνοι για την υγεία είναι πολύ υψηλοί.

Η απόφαση έχει ληφθεί…

Η πόλη του Ανόβερου ανακοίνωσε ότι τα διατηρητέα κτίρια Conti στο Wasserstadt Limmer πρέπει να κατεδαφιστούν. Η απόφαση ανακοινώθηκε στην Επιτροπή Ανάπτυξης και Κτιρίων της πόλης.

Τα άνω των 100 ετών διατηρητέα κτίρια Conti δεν μπορούσαν να διατηρηθούν, όπως ειπώθηκε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κράτος και η περιφέρεια ως υγειονομικές αρχές δεν συμφώνησαν σε μια ιδέα ανάπλασης.

Τα κτίρια είναι μολυσμένα με καρκινογόνες νιτροζαμίνες και δεν μπορούσε να βρεθεί λύση για τη διατήρηση των κτιρίων.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο δήμος είχε προηγουμένως αναθέσει μια πραγματογνωμοσύνη στην οποία ο αρχιτέκτονας Sven Meinhof πρότεινε μια ιδέα “σπίτι στο σπίτι” για τα διατηρητέα κτίρια στην πρώην βιομηχανική περιοχή, προκειμένου να διατηρηθούν τα κτίρια.

Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές απέρριψαν την ιδέα και έτσι η κατεδάφιση είναι αναπόφευκτη. Τα επίπεδα των καρκινογόνων ουσιών είναι πολύ υψηλά.

Ως εναλλακτική λύση, πρόκειται να κατασκευαστούν νέα κτίρια σύμφωνα με ιστορικά πρότυπα.

Τα νέα κτίρια θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τον βιομηχανικό χαρακτήρα των παλαιών κτιρίων, αλλά όχι να αποτελούν αντίγραφο.

Για το σκοπό αυτό θα διεξαχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και ο ιδιοκτήτης Günter Papenburg θα δεσμευτεί από ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης.

Ο ιδιοκτήτης ήθελε να κατεδαφίσει τα κτίρια για χρόνια

Η Papenburg ήθελε να κατεδαφίσει τα κτίρια εδώ και χρόνια – η πόλη είχε αντισταθεί με την ιδέα της μεταγενέστερης χρήσης.

Μετά την κατεδάφιση του κτιρίου Conti στο Ανόβερο, οι κυβόλιθοι του κτιρίου πρόκειται να ανακατασκευαστούν με μη μολυσμένη αρχική ουσία.

Πρόκειται για περίπου 20.000 τ.μ. εδάφους κτιρίου, όπου τα ύψη των δωματίων θα μπορούσαν επίσης να μειωθούν στις σημερινές συνήθεις διαστάσεις.

Η περιοχή της Conti στο Ανόβερο χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από την Continental AG ως εργοστασιακός χώρος.

Βρίσκεται στο κανάλι του κλάδου Linden και αποτελεί μέρος του σχεδίου ανάπτυξης Wasserstadt Limmer εδώ και αρκετά χρόνια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης