Ειδήσεις

Γερμανία: Μαραθώνιος με κάμερες ταχύτητας αυτή την εβδομάδα

Photo of author

By Νικόλαος Σκριτλής

Μαραθώνιος με κάμερες ταχύτητας στη Γερμανία: Αυτή την εβδομάδα η αστυνομία εγκαθιστά περισσότερες κάμερες ταχύτητας σε διάφορα ομόσπονδα κρατίδια. Στόχος είναι να υπενθυμίσουν στους οδηγούς τα ισχύοντα όρια ταχύτητας.

  • Αυτά τα ομόσπονδα κρατίδια συμμετέχουν στον μαραθώνιο με τις κάμερες ταχύτητας
  • Η εκστρατεία θα κορυφωθεί στις 21 Απριλίου
  • Τι πιστεύει η ADAC για την εκστρατεία

Η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί συχνή αιτία ατυχημάτων. Παρ’ όλα αυτά, η αστυνομία συλλαμβάνει ξανά και ξανά τους οδηγούς που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα.

Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν περισσότεροι έλεγχοι ταχύτητας, ιδίως σε τμήματα δρόμων που είναι επιρρεπή σε ατυχήματα.

Με αυτόν τον τρόπο, η αστυνομία θέλει να υπενθυμίσει στους οδηγούς να τηρούν τα ισχύοντα όρια ταχύτητας. Ο μαραθώνιος με τις κάμερες ταχύτητας είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία.

Μαραθώνιος με κάμερες ταχύτητας: αυτά τα ομόσπονδα κράτη συμμετέχουν

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη, το Βρανδεμβούργο, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, η Κάτω Σαξονία, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η Ρηνανία-Παλατινάτο, η Σαξονία, η Σαξονία-Άνχαλτ, το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και η Θουριγγία θα συμμετάσχουν στον μαραθώνιο με τις κάμερες ταχύτητας που ξεκινά στις 17 Απριλίου.

Η Βαυαρία, το Αμβούργο και η Έσση ολοκληρώνουν τον Blitzermarathon στις 21 Απριλίου 2023.

Το Βερολίνο, η Βρέμη και το Σάαρλαντ δεν συμμετέχουν φέτος. Ήδη τα τελευταία χρόνια δεν συμμετείχαν πάντα όλα τα ομόσπονδα κρατίδια στη δράση.

Οι λόγοι: Η διοργάνωση του φεστιβάλ ήταν πολύ δύσκολη για τους συμμετέχοντες: Εμπόδια χωρητικότητας ή αμφιβολίες σχετικά με τη σκοπιμότητα.

Κυνήγι των οδηγών που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα: τα σημεία ελέγχου είναι εν μέρει γνωστά

Σύμφωνα με το δίκτυο της τροχαίας, η εκστρατεία πραγματοποιείται ήδη για δέκατη φορά.

Αναμένεται ότι ορισμένες από τα κρατίδια που συμμετέχουν στην εκστρατεία θα δημοσιεύσουν τα ακριβή σημεία μέτρησης και ελέγχου στο διαδίκτυο λίγο πριν από την έναρξη της εκστρατείας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Η μέτρηση της ταχύτητας θα πραγματοποιηθεί κυρίως μπροστά από σχολεία, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία και σε σημεία ατυχημάτων.

Υπέρβαση ταχύτητας: Η απειλή για τους οδηγούς

Στους οδηγούς που θα συλληφθούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας θα επιβληθούν οι συνήθεις κυρώσεις (πρόστιμα, βαθμοί στο Φλένσμπουργκ, απαγόρευση οδήγησης) για παραβάσεις ταχύτητας.

Μαραθώνιος με κάμερες ταχύτητας: Τι έχει να πει η ADAC γι’ αυτό;

Σύμφωνα με την ADAC, εκστρατείες όπως ο μαραθώνιος με τις κάμερες ταχύτητας συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια επειδή μπορούν να ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς για τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας και να τους ευαισθητοποιήσουν ανάλογα.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εντατικής αναφοράς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έτσι έχει αντίκτυπο όχι μόνο στους ανθρώπους που έτρεχαν με υπερβολική ταχύτητα εκείνη την ημέρα.

Ωστόσο, μια εκστρατεία δεν μπορεί να εξαλείψει οριστικά όλους τους κινδύνους στην οδική κυκλοφορία.

Ο Ulrich Chiellino, ψυχολόγος κυκλοφορίας στην ADAC, είναι της γνώμης ότι οι ενήλικες μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα για τα παιδιά όσον αφορά την τήρηση των κανόνων.

Έλεγχοι με κάμερες ταχύτητας και τον Αύγουστο στη Γερμανία

Παρεμπιπτόντως, η ημερομηνία για τον επόμενο μαραθώνιο με κάμερες ταχύτητας είναι ήδη γνωστή: Από τις 7 έως τις 13 Αυγούστου 2023, δηλαδή στη μέση της εορταστικής περιόδου, προγραμματίζονται περισσότερες κάμερες ταχύτητας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Η απεργία παραλύει σιδηροδρόμους-αεροδρόμια στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Μόνο 80 λεωφορεία για χιλιάδες μετακινούμενους στη Στουτγάρδη