Απόκοσμες εικόνες στο Πήλιο: Σπίτι «στηρίζεται» σε λεωφορείο

Newsroom

Updated on:

πλημμύρες στη δυτική Γερμανία

Η ορμή του νερού ήταν τέτοια που σήκωσε από τα θεμέλιά τους τα σπίτια στα χωριά του Πηλίου. Η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές και συνεχίζει να δοκιμάζει ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον Πλατανιά, όπου ένα σπίτι, που βρίσκεται σε παρόχθια περιοχή, έχει ξηλωθεί από τα θεμέλια και στηρίζεται πάνω σε λεωφορείο που παρασύρθηκε από τους ορμητικούς χειμάρρους και κατέληξε κάτω από τη διώροφη κατοικία.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν σπίτι στο Χόρτο Πηλίου

Η καταστροφή είναι τεράστια και μέχρι στιγμής δεν έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση προς το νότιο Πήλιο, αφού στον δρόμο Βόλου-Νεοχωρίου έχει διαλυθεί το οδικό δίκτυο στο ύψος της Παιδόπολης, στην Αγριά, στα Λεχώνια, και κατέρρευσε η μεγάλη γέφυρα κοντά στην Μπούφα, πριν από τη διασταύρωση προς τις Μηλιές.

Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί όλα τα θέρετρα της περιοχής, ενώ απόλυτη καταστροφή έχει σημειωθεί στη Μηλίνα, όπως και στο Χόρτο και τον Πλατανιά, όπου οι χείμαρροι παρέσυραν και διέλυσαν τα πάντα.

Ανυπολόγιστες καταστροφές υπάρχουν και στο ανατολικό Πήλιο, όπου ξεχείλισαν ρέματα και παρέσυραν τεράστιους όγκους χωμάτων και αυτοκίνητα στη θάλασσα, όπως σε Άγιο Ιωάννη, Παπά Νερό και Χορευτό.

 

Πηγή: iefimerida

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης