Αποτράπηκε συντριβή αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης;

Newsroom

Επίθεση με λέιζερ δέχτηκε γερμανικός πύργος αεροδρομίου

Παραλίγο να συντριβεί αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης; Οι ειδικοί ερευνούν τώρα το περιστατικό….

Λίγο πριν από την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα Cargo αεροπλάνο φαίνεται ότι αναγκάστηκε να εκτελέσει έναν επικίνδυνο ελιγμό πτήσης για να αποτρέψει τη συντριβή του. Αυτό αναφέρει η πύλη “Aviation Herald”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (BFU) ερευνά τώρα το περιστατικό.

Σύμφωνα με την “Aviation Herald”, το Boeing 767-300 είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ την περασμένη Τρίτη. Γύρω στις 7.51 μ.μ., το αεροσκάφος προσέγγιζε το αεροδρόμιο της μητρόπολης της Έσσης. Ωστόσο, ριπές ανέμου λόγω καταιγίδας φέρονται να έθεσαν σε κίνδυνο την ασφαλή προσγείωση.

Σύμφωνα με την πύλη “Aero”, ο συναγερμός για την διάτμηση του ανέμου ενεργοποιήθηκε στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια της προσέγγισης στον αερολιμένα. Σύμφωνα με το “Aerotelegraph”, εμφανίζονται κατά τη διάρκεια ισχυρών ριπών καθοδικού ρεύματος. Οι άνεμοι μετακινούνται στο πλάι προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, η κατεύθυνση και η ταχύτητα του ανέμου αλλάζουν ξαφνικά. Ως αποτέλεσμα, το πλήρωμα ματαίωσε την προσγείωση και το αεροσκάφος πήρε απότομα ύψος.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων διερευνά το “σοβαρό περιστατικό”

Το AAIB επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι διερευνά το “σοβαρό περιστατικό”. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το πλήρωμα, το αεροσκάφος και τις εξωτερικές επιρροές, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας στο Braunschweig.

Για τον σκοπό αυτό, αξιολογούνται δεδομένα από το αεροσκάφος, τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και την μετεωρολογική υπηρεσία. Θα ακουστούν οι πιλότοι καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της ανεπιτυχούς προσγείωσης στο νότιο διάδρομο προσγείωσης, το αεροσκάφος λέγεται ότι πέταξε και πάνω από τον κεντρικό διάδρομο προσγείωσης.

Την Τρίτη, σημειώθηκαν εν μέρει ισχυρές καταιγίδες στην Έσση. Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έπεσαν περίπου 14 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι καλοκαιρινές καταιγίδες ήταν ιδιαίτερα έντονες την Πέμπτη. Στην περιοχή του Ρήνου-Μάιν και στην περιφέρεια Μάιν-Τάουνους σημειώθηκαν εν μέρει σοβαρές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς. Από την άλλη πλευρά, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αναγκάστηκε να ακυρώσει αρκετές πτήσεις την Πέμπτη. Επηρεάστηκαν κυρίως οι αφίξεις.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης