Το “Aquadom” έλαβε πρόσφατα στεγανοποίηση μακράς διαρκείας

Το “Aquadom” στο Βερολίνο έχει ανακαινιστεί από τον Οκτώβριο του 2019 έως το καλοκαίρι του 2020. Τι ανανεώθηκε κατά την ανακαίνιση;

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η αιτία της έκρηξης ενυδρείου σε ξενοδοχείο του Βερολίνου θα μπορούσε να είναι η κόπωση του υλικού.

Αυτό δήλωσε η γερουσιαστής Εσωτερικών του Βερολίνου Iris Spranger (SPD) στην Deutsche Presse-Agentur. Το “Aquadom” ανακαινίστηκε μόλις πρόσφατα και καθαρίστηκε διεξοδικά με κόστος 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Επαναλειτούργησε μόλις φέτος το καλοκαίρι μετά από γενική ανακαίνισης.

Μικρές διαρροές έκαναν απαραίτητη την ανακαίνιση

Λίγο μετά την ανακαίνιση, ο μηχανικός Markus Ghazi, υπεύθυνος του έργου της υπεύθυνης τεχνικής εταιρείας Abraham, εξήγησε σε συνέντευξή του γιατί οι ανακαινίσεις ήταν απαραίτητες:

Λόγω του μεγάλου βάρους του νερού, υπάρχει “τεράστια πίεση” στον πυθμένα του ενυδρείου. Και η περιεκτικότητα του νερού σε αλάτι 3,5 τοις εκατό κατέστησε επίσης αναγκαία την ανακαίνιση μετά από τόσα χρόνια.

Γερμανία: Εξερράγη τεράστιο ενυδρείο με 1.500 ψάρια σε ξενοδοχείο

“Μετά από 15 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ένα ορισμένο ποσοστό κόπωσης του υλικού είναι απολύτως φυσιολογικό.

Στην κατώτερη περιοχή σχηματίστηκαν μικρές διαρροές και η υγρασία διέφυγε. Επομένως, υπήρχε ανάγκη για δράση”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Domaquaré.

Για την ανακαίνιση, οι βιομηχανικοί αναρριχητές τοποθέτησαν πρώτα μια προστατευτική μεμβράνη στον ακρυλικό κύλινδρο. Αυτό έγινε για να προστατευθεί το υλικό.

Στη συνέχεια τα ψάρια μεταφέρθηκαν και το ενυδρείο αποστραγγίστηκε. Στη συνέχεια, όπως εξήγησε ο υπεύθυνος του έργου στη συνέντευξη, ένας ειδικός από τις ΗΠΑ αφαίρεσε και αντικατέστησε τη σιλικονούχα στεγανοποίηση.

Τοποθετήθηκε επίσης μια δευτερεύουσα στεγανοποίηση. Πρόκειται για μια “παγκόσμια πρωτοτυπία, που αναπτύχθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό από μια γερμανική εξειδικευμένη εταιρεία”.

Ένα φυλλάδιο για την ανακαίνιση αναφέρει ότι η “διπλή στεγανοποίηση” είναι ιδιαίτερα ανθεκτική.

Ωστόσο, η ανακαίνιση προφανώς δεν μπόρεσε να την αποτρέψει: Το ενυδρείο έσκασε την Παρασκευή. Το ακρυλικό γυαλί του είχε πάχος περίπου 20 εκατοστά. Το ενυδρείο άνοιξε το 2004.

Σεισμογράφοι «έπιασαν» την έκρηξη του ενυδρείου στο Βερολίνο

Ένας δομοστατικός μηχανικός του Οργανισμού Τεχνικού Βοηθήματος επιθεώρησε το κτίριο όπου βρισκόταν το γιγαντιαίο ενυδρείο μαζί με αρκετούς συναδέλφους του το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρχε πλέον κανένας κίνδυνος στο σημείο, ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Βερολίνου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.