Αστρονομικό ποσό για Covid τεστ στα σχολεία της Βαυαρίας

Η κυβέρνηση του κρατιδίου έχει δαπανήσει μισό δισεκατομμύριο ευρώ μόνο τους τελευταίους μήνες για τα τεστ κορωνοϊού στα σχολεία της Βαυαρίας.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο, το κρατίδιο έχει διαθέσει τεστ στα σχολεία αξίας περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στο Μόναχο.

Εκτός από τα rapid τεστ, τα μοριακά τεστ PCR (pool test) γίνονται στα δημοτικά και ειδικά σχολεία καθώς και στην 5η και 6η τάξη.

Η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει τα μαζικά τεστ τουλάχιστον μέχρι τις διακοπές του Πάσχα – ακόμη και αν τα τεστ μερικές φορές δεν είναι καθόλου αποτελεσματικά ή τα αποτελέσματά τους βγαίνουν με καθυστέρηση.

Μετά τις διακοπές, λέει το Υπουργείο Υγείας, η κατάσταση των λοιμώξεων και οι εργαστηριακές δυνατότητες θα καθορίσουν κατά πόσο τα τεστ στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς εξακολουθούν να είναι χρήσιμα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.