Αθλητικοί σύλλογοι πρέπει να εξοικονομήσουν 20% ενέργεια στη Γερμανία

Η Γερμανική Συνομοσπονδία Ολυμπιακών Αθλημάτων κάλεσε τους αθλητικούς συλλόγους στη Γερμανία να εξοικονομήσουν τουλάχιστον 20% ενέργεια τους επόμενους μήνες.

Με αυτόν τον τρόπο, η ομοσπονδία θέλει να αποτρέψει το κλείσιμο κολυμβητηρίων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Οι περίπου 90.000 αθλητικοί σύλλογοι στη Γερμανία πρόκειται να βρεθούν σε μια ασυνήθιστη πειθαρχία τους επόμενους μήνες: Η Γερμανική Συνομοσπονδία Ολυμπιακών Αθλημάτων κάλεσε τα μέλη της να επιτύχουν εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον 20 τοις εκατό.

Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης.

“Ο οργανωμένος αθλητισμός συμβάλλει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και αναλαμβάνει για άλλη μια φορά την κοινωνική ευθύνη”, δήλωσε ο πρόεδρος του DOSB Thomas Weikert.

Κρύα ντους ενάντια στο ενεργειακό lockdown στη Γερμανία

Το DOSB θέλει να βοηθήσει τους συλλόγους να εξοικονομήσουν ενέργεια με ένα λεπτομερές σχέδιο. Για παράδειγμα, οι σύλλογοι θα πρέπει να ελέγχουν πότε και σε ποιο βαθμό οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα αποδυτήρια χρειάζονται πραγματικά θέρμανση.

Συνιστάται μικρότερος χρόνος ντους, κατά προτίμηση με πιο κρύο νερό. Ο ηλεκτρικός εξοπλισμός που μπορεί να απενεργοποιηθεί θα πρέπει να απενεργοποιείται, οι αγώνες και οι προπονήσεις θα πρέπει να προγραμματίζονται κατά το δυνατόν στο φως της ημέρας και οι αγωνιστικοί χώροι θα πρέπει να μοιράζονται και να χρησιμοποιούνται από κοινού.

Επιπλέον, το DOSB συνιστά στους συλλόγους να μετατρέψουν τον φωτισμό τους σε πιο οικονομική τεχνολογία LED και να εκσυγχρονίσουν τα συστήματα θέρμανσης.

Υπάρχουν περαιτέρω δυνατότητες εξοικονόμησης μέσω καλύτερης μόνωσης, εγκατάστασης χρονοδιακοπτών και έξυπνων συστημάτων ελέγχου.

Ταυτόχρονα, οι λέσχες θα πρέπει να καταγράφουν την κατανάλωση ενέργειας και νερού και έτσι να εντοπίζουν περαιτέρω ευκαιρίες για εξοικονόμηση.

Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναφέρεται στα Ομοσπονδιακά κρατίδια

Μια εκπρόσωπος του αρμόδιου ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρθηκε στις ήδη υπάρχουσες επιδοτήσεις για “λειτουργικές δαπάνες των προπονητικών εγκαταστάσεων που σχετίζονται με τον αθλητισμό”.

Οι πόλεις και οι δήμοι είναι κατά βάση υπεύθυνοι για τη χρηματοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τα ομόσπονδα κρατίδια “καλούνται να υποστηρίξουν επαρκώς τους δήμους στη διατήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων για μαζικό αθλητισμό και το κάνουν επίσης με τα δικά τους προγράμματα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Στα μέσα Αυγούστου, οι υπουργοί αθλητισμού των ομοσπονδιακών κρατιδίων είχαν καλέσει τους δήμους να διατηρήσουν τα κλειστά κολυμβητήρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις ανοιχτές όσο το δυνατόν περισσότερο παρά το υψηλό ενεργειακό κόστος.

Η Γερμανική Ένωση Πόλεων και Κοινοτήτων βλέπει μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων ιδίως στις πισίνες και τις αθλητικές αίθουσες.

Τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου θα πρέπει επίσης να εξοικονομήσουν έως και 20 τοις εκατό

Οι διοργανώσεις ποδοσφαίρου έχουν επίσης ζητήσει εξοικονόμηση ενέργειας. Η γερμανική ποδοσφαιρική λίγκα συνέστησε στους συλλόγους της Bundesliga και της 2ης κατηγορίας έναν στόχο εξοικονόμησης ενέργειας της τάξης του 15 έως 20 τοις εκατό για την τρέχουσα σεζόν.

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συνέστησε μια σειρά προτάσεων στα μέλη της προκειμένου να αποφευχθεί ο “ενεργειακός αποκλεισμός”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.