Ντροπιαστικό ατύχημα με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Βερολίνο

Το φορτηγό με το χριστουγεννιάτικο δέντρο για την πλατεία Breitscheidplatz του Βερολίνου ήταν ήδη έτοιμο να ξεκινήσει, όταν έφτασε η αστυνομία με έναν κανόνα – και σταμάτησε το έργο

Ατύχημα κατά τη μεταφορά του μεγάλου έλατου που προοριζόταν για τη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Breitscheidplatz του Βερολίνου: Το δέντρο είναι πολύ φαρδύ για την αρχικά προβλεπόμενη διαδρομή μέσω της κυκλοφορίας του Βερολίνου.

Όπως ανέφερε δημοσιογράφος που βρισκόταν στο σημείο, η μεταφορά που είχε προγραμματιστεί για νωρίς το πρωί της Τρίτης έπρεπε να ακυρωθεί την τελευταία στιγμή.

Το έλατο Κολοράντο ύψους 22 μέτρων ήταν ήδη δεμένο σε ένα φορτηγό, όταν οι υπάλληλοι που επρόκειτο να συνοδεύουν είχαν ξαφνικά αμφιβολίες.

Οι ειδικοί της αστυνομίας αυτοκινητοδρόμων έφτασαν με μια ειδική συσκευή μέτρησης.

Το αποτέλεσμα: Το δέντρο που ήταν τοποθετημένο κατά μήκος στο φορτηγό είχε πλάτος 5,20 μέτρα στο πιο παχύ σημείο του.

Ωστόσο, η σήραγγα Britz, μέσω της οποίας υποτίθεται ότι θα περνούσε, είναι μόνο 4,30 μέτρα.

Αστυνομία Βερολίνου: Δεν είναι ακόμη σαφές τι ακριβώς θα συμβεί στη συνέχεια

Το πρόβλημα: πρέπει πρώτα να εγκριθεί μια εναλλακτική διαδρομή – και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που βρίσκεται στο σημείο, αυτό συνήθως διαρκεί έως και τρεις εβδομάδες στο Βερολίνο.

Ωστόσο, η χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Breitscheidplatz αναμένεται να ξεκινήσει σε δύο εβδομάδες.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς ακριβώς θα προχωρήσουν τα πράγματα. Αλλά η αστυνομία έχει καλή διάθεση. Το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσουν είναι να ξανασυσκευάσουν το έλατο στο Bohnsdorf, όπου κόπηκε, δήλωσε ένας εκπρόσωπος στο t-online: “Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσατε να μειώσετε τον όγκο”.

Αλλά ακόμη και αν αυτό δεν λειτουργήσει, η χριστουγεννιάτικη αγορά δεν πρόκειται να ξεκινήσει χωρίς δέντρο.

Ο εκπρόσωπος: “Οι δρόμοι κυκλοφορίας στο Βερολίνο είναι αρκετά μεγάλοι και φαρδιοί. Σίγουρα θα βρούμε μια εναλλακτική λύση, έστω και σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης