Η Bundestag εγκρίνει την ανακούφιση του νοσηλευτικού προσωπικού

Η Bundestag εγκρίνει την ανακούφιση του νοσηλευτικού προσωπικού

Στο μέλλον, η ανάγκη για νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία θα υπολογίζεται και θα επιβάλλεται με βάση τα ιδανικά επίπεδα στελέχωσης.

Αυτό προβλέπεται σε μια δέσμη νόμων που ψηφίστηκαν από τη Bundestag. Προβλέπει επίσης λιγότερες διανυκτερεύσεις στα νοσοκομεία μετά τη θεραπεία και μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια για τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

  • Ο νόμος προβλέπει νέο μέσο για τη μέτρηση του νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Οι ημερήσιες θεραπείες χωρίς διανυκτερεύσεις σε κλινικές καθίστανται δυνατές.
  • Τα παιδιατρικά νοσοκομεία θα λάβουν περισσότερα χρήματα τα επόμενα χρόνια.

Η Μπούντεσταγκ ψήφισε δέσμη νόμων για τα νοσοκομεία. Σκοπός του είναι να ανακουφίσει το νοσηλευτικό προσωπικό και να προσφέρει περισσότερα χρήματα για τα νοσοκομεία παίδων.

Επιβολή της ιδανικής στελέχωσης των θαλάμων των νοσοκομείων

Υπάρχουν σχέδια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού. Πρόκειται να εισαχθεί ένα νέο μέσο για τη μέτρηση των επιπέδων στελέχωσης.

Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό και την επιβολή της ιδανικής στελέχωσης των θαλάμων.

Αυτή η αξιολόγηση του προσωπικού βασίζεται σε ένα μοντέλο νοσηλευτικού προσωπικού που αναπτύχθηκε από τη Γερμανική Ένωση Νοσοκομείων, το Γερμανικό Συμβούλιο Νοσηλευτών και το συνδικάτο Verdi. Θα είναι δεσμευτική από το 2025.

Θα καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση ημερήσιων θεραπειών χωρίς διανυκτέρευση

Η νομοθετική δέσμη προβλέπει επίσης ότι ορισμένες νοσοκομειακές εξετάσεις θα είναι στο μέλλον δυνατές ως ημερήσια θεραπεία χωρίς διανυκτέρευση.

Αυτό θα πρέπει επίσης να δημιουργήσει περισσότερες δυνατότητες για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach δήλωσε ότι στο μέλλον η ιατρική αναγκαιότητα και όχι η οικονομική αναγκαιότητα θα πρέπει να αποφασίζει για τη θεραπεία στα νοσοκομεία.

Οι ασθενείς θα πρέπει να μπορούν να βασίζονται στη φροντίδα εξειδικευμένου προσωπικού – και να χρειάζεται να διανυκτερεύουν στο νοσοκομείο μόνο αν αυτό είναι πραγματικά απαραίτητο.

Περισσότερα χρήματα για τα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις μαιευτικές πτέρυγες

Για την ενίσχυση των οικονομικών των παιδιατρικών νοσοκομείων, το καθένα θα λάβει επιπλέον 300 εκατομμύρια ευρώ κατά τα επόμενα δύο χρόνια.

Θα διατεθούν άλλα 120 εκατομμύρια ευρώ για κάθε μαιευτική κλινική, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι θέσεις τους.

Επιπλέον, οι δαπάνες προσωπικού για τις μαίες στα νοσοκομεία πρέπει να λαμβάνονται πλήρως υπόψη στον προϋπολογισμό για τη νοσηλευτική από το 2025.

Η χρηματοδότηση των παιδιατρικών νοσοκομείων θα εξαρτηθεί επίσης λιγότερο από την τρέχουσα λογική που βασίζεται στις επιδόσεις.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης