Γερμανία: Πώς να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για τον χειμώνα;

Χιόνι, μαύρος πάγος και παγετός: ο χειμώνας της Γερμανίας θέτει σε κάθε οδηγό μεγάλες προκλήσεις. Με αυτόν τον κατάλογο ελέγχου, το αυτοκίνητό σας είναι εγγυημένα έτοιμο για την κρύα εποχή

Έλεγχος αντιψυκτικού ψυγείου

Για το αντιψυκτικό του ψυγείου πρέπει να εξασφαλίζεται θερμοκρασία τουλάχιστον -25° Κελσίου. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί πολύ εύκολα στο πρατήριο καυσίμων ή στο συνεργείο με ένα μικρό δοκιμαστικό.

Εάν η στάθμη του ψυκτικού υγρού έχει πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο, συνιστάται να ζητήσετε από το συνεργείο να προσδιορίσει την αιτία.

Σε ακραίες περιπτώσεις, η ανεπάρκεια αντιψυκτικού ψυγείου μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του κινητήρα.

Ελέγξτε το αντιψυκτικό του παρμπρίζ

Στο νερό των υαλοκαθαριστήρων θα πρέπει να προστεθεί κατάλληλο χειμερινό καθαριστικό – αυτό όχι μόνο καθαρίζει τα παρμπρίζ, αλλά εξασφαλίζει επίσης ότι το νερό, η αντλία και τα ακροφύσια ψεκασμού δεν παγώνουν.

Συμβουλή: Αφού σταθμεύσετε το αυτοκίνητο το βράδυ, λειτουργήστε για λίγο το σύστημα υαλοκαθαριστήρων για να απομακρύνετε τα υπολείμματα αιχμηρών κόκκων. Διαφορετικά, αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στο τζάμι το επόμενο πρωί.

Γερμανία: Πώς να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για τον χειμώνα;
Ελέγξτε το αντιψυκτικό του παρμπρίζ | By Milan Krasula

Καθαρισμός παραθύρων

Η καλή ορατότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική σε παγωμένο καιρό. Ως εκ τούτου, τα παράθυρα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά από τη βρωμιά μέσα και έξω.

Τα θολωμένα παράθυρα απομακρύνονται από τη θέρμανση, τον ανεμιστήρα και τον κλιματισμό.

Έλεγχος υαλοκαθαριστήρων παρμπρίζ

Οι παλιές λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων που αφήνουν ραβδώσεις στο παρμπρίζ πρέπει να αντικατασταθούν με νέες.

Συμβουλή: Τοποθετήστε μονωτικό φύλλο κάτω από τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αποφύγετε το πάγωμα και τη φθορά τους.

Διατηρήστε τις σφραγίδες των θυρών, αποφύγετε το πάγωμα

Για να αποφύγετε το πάγωμα των θυρών, τα ελαστικά των θυρών και του πορτμπαγκάζ μπορούν να επεξεργαστούν με ειδικά προϊόντα φροντίδας, όπως το “rubber care”, ή εναλλακτικά με λάδια σιλικόνης.

Αλλά: Δεν χρειάζονται όλα τα ελαστικά πόρτας τέτοια ειδική φροντίδα. Δεν συνιστούμε τη χρήση λίπους ή βαζελίνης.

Φροντίδα των κλειδαριών πόρτας

Αν ψεκάσετε ένα σπρέι γενικής χρήσης ή άλλο μη ρητινώδες λάδι στις κλειδαριές των θυρών, μπορείτε να ελπίζετε ότι δεν θα παγώσουν.

Διαφορετικά, ένα αποπαγωτικό κλειδαριάς πόρτας θα σας βοηθήσει – αρκεί να μην είναι αποθηκευμένο στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου!

Ρύθμιση του φωτισμού

Πρέπει να μπορείτε να βασίζεστε στα φώτα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνεπώς, όλα τα φώτα πρέπει να ελέγχονται και, εάν χρειάζεται, να ρυθμίζονται σωστά σε συνεργείο

Ελέγξτε την μπαταρία του αυτοκινήτου

Το χειμώνα, είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στις στατιστικές βλαβών της ADAC: Εάν η μπαταρία γυρίζει το μοτέρ της μίζας “κουραστικά” σε θερμοκρασίες πάνω από το σημείο ψύξης, θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθεί και, εάν είναι απαραίτητο, να αντικατασταθεί εγκαίρως.

Αλλαγή ελαστικών

Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε χειμερινά ελαστικά ήδη από τον Νοέμβριο για να αποφύγετε τους χρόνους αναμονής στα συνεργεία και τις υπηρεσίες ελαστικών.

Αν και επιτρέπεται από το νόμο, τα χειμερινά ελαστικά με βάθος πέλματος μικρότερο από 4 mm δεν είναι πλέον ασφαλή για χειμερινή χρήση.

Είναι υποχρεωτικά τα χειμερινά ελαστικά στη Γερμανία;

Συμβουλή: Η χρυσή άκρη του νομίσματος του 1 ευρώ έχει πλάτος ακριβώς τρία χιλιοστά, οπότε δεν θα πρέπει πλέον να είναι ορατή. Επίσης, κανένα χειμερινό ελαστικό δεν πρέπει να είναι παλαιότερο από δέκα ετών.

Εάν είναι απαραίτητο, τα ελαστικά πρέπει να αντικαθίστανται ανά ζεύγη. Τα χειμερινά ελαστικά είναι υποχρεωτικά σε ορισμένες περιπτώσεις, δηλαδή σε λάσπη, πάγο και χιόνι.

8 μύθοι για τα ελαστικά αυτοκινήτων στη Γερμανία

Εάν δεν συμμορφωθείτε, κινδυνεύετε με πρόστιμο και ενδεχομένως προβλήματα με την ασφαλιστική σας εταιρεία σε περίπτωση ατυχήματος.

Αναλύουμε 8 μύθους για τα ελαστικά αυτοκινήτων στη Γερμανία
Αλλαγή ελαστικών – Τοποθετήστε τα χειμερινά ελαστικά

Φροντίδα της βαφής

Το υγρό, το κρύο και το αλάτι του δρόμου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στο χρώμα του αυτοκινήτου σας.

Πηγαίνετε λοιπόν το αυτοκίνητό σας στο πλυντήριο πριν από το πρώτο χιόνι. Φροντίστε επίσης το αυτοκίνητο με γυαλιστικό και κερί.

Συμβουλές για οδήγηση σε πάγο και χιόνι

  • Καθαρίστε εντελώς το αυτοκίνητο από το χιόνι και τον πάγο πριν ξεκινήσετε.
  • Μην αφήνετε τον κινητήρα να ζεσταθεί ενώ είναι ακίνητος. Αυτό δεν επιτρέπεται και μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα.
  • Σε παγωμένες συνθήκες, χρησιμοποιήστε προσεκτικά το γκάζι και αποφύγετε τις σπασμωδικές κινήσεις του τιμονιού.
  • Μην ξεχάσετε μια ζεστή κουβέρτα, μια ξύστρα πάγου, μια σκούπα και μια προστατευτική μεμβράνη για το παρμπρίζ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.