Χαλαρώνουν τα μέτρα: Αλλά πολλά παραμένουν μέχρι τις 2 Απριλίου

Από σήμερα καταργούνται όλα τα ανώτατα όρια χωρητικότητας και ατόμων για τις εκδηλώσεις, καθώς και η απαγόρευση χορού και μουσικής στα εστιατόρια της Βαυαρίας.

Καταργούνται επίσης περιορισμοί επαφών, ειδικές ρυθμίσεις για θρησκευτικές λειτουργίες και συγκεντρώσεις, η απαγόρευση δημόσιων εορτών και ετήσιων πανηγυριών, η απαγόρευση πάρτι σε δημόσιους χώρους, καθώς και οι υφιστάμενες δυνατότητες πώλησης και απαγόρευσης κατανάλωσης αλκοόλ.

Από τώρα και στο εξής, δεν χρειάζεται πλέον να σχηματίζονται σταθερές ομάδες στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας.

Μέχρι τις 2 Απριλίου, ωστόσο, οι κανόνες πρόσβασης 2G και 3G και η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα παραμείνουν σε ισχύ στη Βαυαρία, αλλά και στα σχολεία και στον τομέα του λιανικού εμπορίου – με μία εξαίρεση:

Στα δημοτικά και ειδικά σχολεία, η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα καταργηθεί από την επόμενη Δευτέρα (21 Μαρτίου) και μία εβδομάδα αργότερα και στις τάξεις 5 και 6.

Ωστόσο, η Βαυαρία θα κάνει χρήση της μεταβατικής περιόδου του νέου νόμου, όπου αυτό είναι νομικά δυνατό.

Ως εκ τούτου, μέχρι τις 2 Απριλίου, οι προηγούμενοι περιορισμοί πρόσβασης θα παραμείνουν σε ισχύ, δηλαδή θα ισχύει 2G στον τομέα της αναψυχής, 2G plus στις ντισκοτέκ και 3G σε εστιατόρια και πανεπιστήμια.

Στο εμπόριο, στις εγκαταστάσεις αναψυχής και αλλού, οι μάσκες FFP2 εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές.

Ωστόσο, υπάρχει μια χαλάρωση από σήμερα: Στα τελεφερίκ δεν ισχύει πλέον ο κανονισμός 2G και δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί πρόσβασης.

Ωστόσο, η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε κλειστές καμπίνες παραμένει.

Σε εθνικό επίπεδο, η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε οίκους ευγηρίας, κλινικές, τοπικές και υπεραστικές μεταφορές, καθώς και η υποχρέωση τεστ σε οίκους ευγηρίας και σχολεία θα παραμείνει σε ισχύ – ακόμη και μετά τις 2 Απριλίου.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.