Παράταση αναρρωτικής άδειας μέσω τηλεφώνου στη Γερμανία

Αναρρωτική άδεια μέσω τηλεφώνου δυνατή έως το τέλος Μαΐου λόγω της πανδημίας στη Γερμανία.

Όποιος έχει συμπτώματα κρυολογήματος μπορεί επίσης να λάβει αναρρωτική άδεια μέσω τηλεφώνου. Η εξαίρεση αυτή ισχύει από την αρχή της πανδημίας. Τώρα παρατάθηκε και πάλι κατά δύο μήνες.

Εάν έχετε βήχα ή κρυολόγημα και χρειάζεστε ένα πιστοποιητικό από τον γιατρό, είναι προτιμότερο να μην περιμένετε σε μια αίθουσα αναμονής.

Λήγουν τα μέτρα: Το Bundesrat εγκρίνει μελλοντικούς κανόνες

Για το λόγο αυτό, το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων στο γερμανικό σύστημα υγείας παρέτεινε μέχρι το τέλος Μαΐου έναν ειδικό κανονισμό που επιτρέπει την τηλεφωνική αναρρωτική άδεια για έως και επτά ημέρες.

Αυτό γίνεται για να διατηρηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης στα γραφεία των γιατρών όσο το δυνατόν χαμηλότερα για τους άλλους ασθενείς, αλλά και για το προσωπικό του ιατρείου, εξηγεί η Ομοσπονδιακή Επιτροπή.

Ο ειδικός κανονισμός στη Γερμανία ισχύει μόνο για τις ήπιες αναπνευστικές ασθένειες

Οι γιατροί που εκδίδουν εξ αποστάσεως πιστοποιητικό ασθενείας πρέπει, ωστόσο, να πείθονται προσωπικά για την κατάσταση του ασθενούς μέσω μιας ενδελεχούς τηλεφωνικής συνέντευξης, τονίζει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή.

Ο ειδικός κανονισμός ισχύει μόνο για τις ήπιες αναπνευστικές παθήσεις, οπότε όσοι χρειάζονται πιστοποιητικό ασθενείας λόγω άλλων προβλημάτων υγείας πρέπει να συνεχίσουν να επισκέπτονται κατά κανόνα το ιατρείο. Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη εξαίρεση.

Εάν τα συμπτώματα το επιτρέπουν, μπορεί επίσης να εκδοθεί εξ αποστάσεως αναρρωτικό πιστοποιητικό για προβλήματα υγείας που δεν έχουν καμία σχέση με το αναπνευστικό σύστημα – μέσω βιντεοσυνεννόησης.

Όσοι είναι ήδη ασθενείς στο αντίστοιχο ιατρείο μπορούν να πάρουν αναρρωτική άδεια έως και επτά ημέρες μετά από εξέταση με βίντεο, ενώ όσοι είναι νέοι στο ιατρείο έως και τρεις ημέρες.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.