Χαλάρωση κανονισμών καραντίνας στη Βαυαρία

Η Βαυαρία χαλαρώνει τους κανονισμούς καραντίνας για ορισμένα άτομα που έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό.

“Ακόμα και ως πρόσωπο επαφής με κρούσματα της μετάλλαξης Omikron, οι τελευταία εμβολιασμένοι (τρεις μήνες), οι αναρρώσαντες (τρεις μήνες) και οι άνθρωποι με τριπλό εμβολιασμό (χωρίς χρονικό περιορισμό) δεν χρειάζεται πλέον να μπαίνουν σε καραντίνα”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Klaus Holetschek στο Μόναχο το Σάββατο.

“Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πλέον διαφορετικοί κανονισμοί για τις διάφορες μεταλλάξεις του ιού”.

Προηγουμένως, ίσχυε καραντίνα 14 ημερών για τις επαφές ενός ατόμου που είχε μολυνθεί με την μετάλλαξη Omikron, χωρίς τη δυνατότητα τεστ για την πρόωρη λήξη της καραντίνας. Την Παρασκευή, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο άνοιξε το δρόμο για ένα διάταγμα που ρυθμίζει τις βασικές εξαιρέσεις από την καραντίνα.

Από την περασμένη Τρίτη ισχύουν τα εξής: η διάρκεια της αυτοαπομόνωσης για τα μολυσμένα άτομα και η διάρκεια της καραντίνας για τις στενές επαφές είναι συνήθως δέκα ημέρες.

Ένα τεστ για τον τερματισμό της καραντίνας αυτής με αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνων είναι ήδη δυνατό μετά από επτά ημέρες – ενώ πρέπει επίσης να είναι κανείς ασυμπτωματικός για τουλάχιστον 48 ώρες μετά τη μόλυνση.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.